Affekt Design and Art

igår var det en jätte fin kväll. jag och carro drack vin hos mig, sen tog vi tåget till lund där jag läste poesi på lilla teatern. när vi kom tillbaks till malmö fortsatte vi med vinpimplande hemma hos mig. vi började även fila på vårt kommande design and art duo. jag och carro är nu mera Affekt Design and Art. här är våran blogg:
Affekts blogg vi har inte börjat skriva där än, då det hela är väldigt nytt. men så fort vi börjar komma igång med vårt arbete kommer vi att skriva och lägga upp bilder på bloggen. på bloggen kommer ni hitta; våra möbler, accessoarer, konstverk, vad vi håller på med just nu och mer allmänt om  design and art duon Affekt. vi kommer göra gammalt till nytt, allt från grytlappar och dukar till bord och stolar till lampor. det ska vara praktiskt, lätt hanterat, konstnärligt, nyskapande, provocerande och kontrastfyllt. stilistiskt och minimalistiskt med en viss galenskap. jag vet, för jag har den där känslan i magen som man inte kan beskriva, att det här kommer bli något lyckat. både jag och carro är mycket kreativa och konstnärliga och har en brinnande passion för all sorts konst. och tillsammans kommer vi att finna en perfekt balans, mellan kontraster, form, färg och idéer.
efter några timmar av kreativitetsflöde begav vi oss til debaser och drack drinkar och skröt om vilka coola designer och konstnärer vi är.

här kommer lite bilder från igår. godnatt.











byxdress både praktiskt och snyggt

här är mina fantastiska byxdressar. byxdressen på den sista bilden ska jag ha på mig ikväll med ett par svarta nubuck klackar och ett bälte. spex!








Lyrikafton på Lilla Teatern

ikväll läser jag poesi på Lilla Teatern i Lund. det är gratis inträde och det kommer blir super.
Daniel Boyacioglu kommer även att läsa och ett gäng andra poeter. kom 19.30 för en fin lyrikafton.

detta är bland annat en av de dikter som jag kommer att framföra:

Styv är trädens fyllda rot

Skorr i ådrans lystnad

Tystna mitt skal hjärtmussla

Trädens styvna lyster i ådran

Lyssnar ur min hjärtmusslas rot

Jag letar villovägar ur navers

Ådrans hjärtmusslas rotfyllnad

Lyster ur trädens fyllda skal

Jag trampar upp ur en hjärtpunkt

Skorr i roten ur träden

Jag lyssnar till trädens fyllda lystnad.


ensam och vinsugen


mina fötter värker

mina fötter värker efter 8 timmar i klackar genom malmö och lunds gator. nu är jag puttig.


fredags lugn

godmorgon. snart ska jag iväg till moderna museet med siri för att se alice neel utställningen. och sen ska jag till lund med mormor och hjälpa henne att hitta en vinterjacka. och ikväll blir det film med sofia och senare kanske vin med elle och c.o
en rätt så händelserik dag må jag ändå säga. aron åker till karlskrona så jag har mycket tid till mig själv och till skrivandet.
en sak som är riktigt bra med att gå på folkhögskola är att man har en veckas höstlov. så hela nästa vecka är jag ledig. då ska jag skriva på heltid hade jag tänkt, eller mycket i alla fall. också ska jag baka bröd.
iförrgår fixade jag internet på min data, det har varit något fel så att min data har inte fått kontakt med vår raouter. men tillslut lyckades jag fixa det. det enda som behövs är envishet och det har jag inte brist på.
jag har fått en thing för byxdressar, så igår när jag och aron var på humana inhandlade jag två fantastiska byxdressar och en tjocktröja, som jag faktiskt behövde.
nä nu ska jag duscha och sen cykla till museet. ha en bra fredag. ajdö.

framtiden skall nu skrivas

existenciell ångest leder slutligen till försörjningens källa.

skrivarlinjen år 1 klassråd är som ett seinfeld avsnitt. det handlar om precis ingenting.

skrivarlinjen år 1 klassråd är som ett seinfeld avsnitt. det handlar om precis ingenting.


söndags-depp

ja idag är det söndag och vad jag tycker om söndagar behöver inte nämnas. men idag har det varit utöver det vanliga en hemsk söndag. inte för att det har hänt något särskilt men den där typiska söndagskänslan, ångesten, har varit väldigt påtaglig idag. men nu sitter jag tryggt i skurup och har blivit serverad god mat, snart blir det efterrätt.
och jag hänger inte alls med i den här lasermannengrejen, förrutom att det är ett högerextremtsvin. jag tycker att alla rasister och högerextremister borde utplånas NU! kan inte någon modig göra en blodigkupp nu genast?

lördag

Igår hade jag en fin kväll som tillbringades med Sofia. Vi var hemma hos mig och drack vin och pratade om allt från knark till psykiatri till dyra kläder. Sedan gick vi till På Besök för mer vin där samtalen fortsatte. Sen ranglade vi hemmåt och idag har jag en hyffsat stadig bakfylla. Men det var lätt värt det. Den är sånna kvällar med lever för och borde ha mer av.
Idag har jag handlat grönsaker på torget, varit på humana rean som var rätt så tom nu på fina kläder och druckit malmös godaste kaffe på kaffebaren som ligger på möllan. Ikväll blir det hemlagad pizza och kanske film och spelkväll med Sofia och Aron.
Nu ska jag äta ägg. Ajdö.

humana rea = lycka

hallå där. rea på humana är något av det bästa som finns. och just nu är det rea.
idag var jag och aron där för att kika lite. jag handlade en blå tröja, lite vintage strumpor och en alladeles för fantastisk byxdress. överdelen är av siden i gräddvit med lite inslag av guld och underdelen är i svart. superb!

uppdatering i vardagen

jag har gjort lite uppdateringar i mitt liv!
1. jag har klippt lugg (själv)
2. jag har införskaffat mig mina dröm skor. åh!
3. jag har möblerat om vardagsrummet, så nu trivs både jag och aron mycket bättre.
4. jag har officiellt börjat arbeta på min debut diktsamling. (nu är det slut på det sporadiska skrivandet)
jag ser fram emot de kommande året/åren då jag ska arbeta fram min slutgiltiga, och första, diktsamling.
usb-minnet kryllar av proffsdikter (internskämt bland oss skrivarelever) som väntar på att bli färdiga och sammansatta i en bok.

nu lagas det mat. och sen ska jag till rex för öppen scen. adjö.



onsdag

kaffe och pannkakor till fruskost tredje dagen irad.
solen skiner ute och jag cyklar till svergies finaste bibliotek, malmös stadsbibbla, för att plugga.
och skriva.
en bra dag. ajdö.

Måste läsas!! Så intressant!

50 minuters kondition, powerwalk och jogging runt kyrkogården och 100 situps. nu: två ägg med kalles kaviar.
sen: satc (förkortning på sex and the city för oss nördar) och te. lite till senare: ernest hemingway och mare kandre.

föratt få vara lite ironisk ibland.

bettan och jag

helt slut, jag är helt slut. i huvudet och i kroppen. i morse steg jag upp klockan 7 och det är aldrig bra för mig. poetik lektion i skolan som var intressant (har börjat känna avsmak av ordet intressant för övrigt). sen jag kom hem vid halv två har jag inte gjort så mycket, känns det som. lämnat in några dikter till skrivarstugan, försökt skriva, handlat mat och gjort pannkakor. ikväll SKA JAG UT OCH JOGGA!
varför skriver jag här egentligen? finns det verkligen någon som får för sig att gå in här och läsa det fruktansvärt ointressanta som jag skriver som enbart handlar om mig själv? gå istället in på skallskurup där skriver jag och mina klassisar betydligt mer roliga saker. kanske inte mer väsentliga eller betydelsefullare. fast det är i allra högsta grad mer underhållande och mer värt att lägga tiden på än den här gamla bettan.
adjö.

how many roads must a man walk down?

bakisångest in i benmärgen. fast det fina vädret gör tillståndet mer medgörligt.
jag vill tipsa om chez madame som ligger vid karlskronaplan, ett ur mysigt cafe med vegetarisk och ekologiskmat. jättegott. jag och aron var där idag och jag åt en ceasarsallad med qournfile. den godaste ceasarsalladen jag har ätit och då har jag testat många, då ceasarsallad är min favoriträtt. folk borde pallra sig dit någongång.
aron är nu i lund och jag sitter hemma och försöker klura ut vad jag ska laga till middag...kanske ceasarsallad. he he. ikväll ska jag träffa carro, men fram tills dess ska jag försöka äta bort bakisångesten.
ha en bra lördagskväll. ajdö.

såhär kan jag se ut på morgonen


lite skanörbilder (dock inga roliga då min kamera la av somvanligt)












the answer my friend is blowing in the wind

idag ska det blir en bra dag. bob dylan spelas ur högtalarna, jag ger mig ikast med en timmes skrivande, sen blir det fika med finaste carro, lite second hand med aron, matlagning ikväll och sen realisefest på café barbro med all möjliga fina människor. och jag har skrivit väldigt effektivt den senaste tiden och det har även resulterat i bra resultat. i skrivarstugan igår fick jag fin respons av cecilia (en av mina lärare) och det värmde, alltid skönt att få höra komplimanger om sina texter.
nu ska jag skriva. ajdö.

5 oktober

för det första fattar jag inte grejen med att skriva prosa (fast åh vad jag avundas de som kan). men  i skolan idag hade vi en lång och intensiv lektion där vi gjorde en lång övning som heter "baklandet" och som egentligen tar två veckor att göra, min vi gjorde den korta versionen på en dag. det fick igång en riktig process hos mig och jag har numera skrivit två sidor på en novell och har fler idéer som rör samma ämne. känns super! kanske kan bli något.
jag lär mig så mycket på skurupsfolkhögskola, men det är kanske inte så konstigt med  tanke på dess goda rykte. men det är en självförtroendehöjning när man själv märker hur mycket man utvecklas.
idag har jag jobbat, som pedagog, det gick riktigt bra och även där känner jag hur mycket bättre och säkrare jag blir som pedagog. och då blir ju även min arbetsinsats mycket bättre.
nu blir det äppelpaj och SATC (för er som inte vet, sex and the city) adjö.


söndag

Croassint
Bert Ljung
Sex and the city
Hemmagjord potatissallad
Marabou
Te & Kaffe
...och inte så mycket mer

lördag

vin och diskussion. snart kontrapunkt.

RSS 2.0