tjugoåttonde november

Ännu en fredag i Skurup. Igår målade min fader två väggar i min och Arons lägenhet och det fick mycket bra resultat (tack pappa)! Efter det åkte jag med honom hem till Skurup för lite kvalitetstid med han och mamma. Kvällen resulterade i rastlöskänsla och orostankar, kanske inte allt för roligt. Men det kändes bättre att ha föräldrarna i närheten än långt bort. Snart ska jag bege mig tillbaks till Malmö, jag och Aron ska färg-shoppa på second hand. Vi ska på 21-års kalas ikväll med fräg som tema, kommer bli en färgglad fest med färgglada människor! Vackert & Roligt.
Jag har haft väldigt intressanta föreläsningar denna veckan. Både om författarrollen och journalistrollen. Igår på föreläsningen om journalistrollen hade vi intressanta disskutioner om journalisterna i Burma och om yttrandesfrihet runtom i världen.
Gå in på ---> www.burmvjmovie.com Det finns hjältar i världen som sätter rätten till frihet, yttrandesfrihet och rättvisa före sina egna liv! Jag har all respekt för dessa människor.

Snart kanske jag kommer med ett litet kulturreportage eller något liknande! Håll utkik vett ja!

Från toppen till den djupa dalen

Idag har jag varit på toppen humör...fram tills nu. Jag har varit i skolan (vilket jag älskar) och druckit kaffe, första gången på en vecka. Föreläsningen var jätte bra också har jag mejlat bokförlaget W&W för att fråga efter Bruno K. Öijers mailadress. Ahh, jag vet, jag har nog tagit alldeles för mycket vatten över huvudet. Bruno K. Öijer är typ Svergies största samtida poet och min Gud. Men jag tänkte att jag var tvungen att försöka. Vi ska intervjua en proffessionell skribent inför våran kommande uppgift, skriva en essä. Jag har också mailat Åsa Maria Kraft som har föreläst hos oss, men hon är och reser just nu..hörde jag. Hoppas W&W svarar på mitt mail. Shit, undra vad jag skulle ställa för frågor till Svergies bästa poet. Jag skulle troligtvis tyna bort av nervösitet.
Oj, vilket utstick, för att återgå till ämnet. Jag har varit glad idag. När jag kom hem gjorde jag jätte god mat till mig och Aron och sen skrev jag på skrivmaskinen. Det kom ut en del bra tanketrådar. Sen satt vi på glassfabriken i nästan 4 timmar och kollektivtfikade med en massa vänner och var allmänt stöttande när Jeni hade sin första arbetsdag på glassen. Hon gjorde bra ifrån sig vill jag säga :)
Men nu...har min glädje gått och lagt sig...eller något liknande. Jag och Aron hade, något som vi alla hatar, en förhållandetvist, ett bråk. Inte lika kul...
På fredag kommer pappa och ska måla två av våra väggar i kopparbrunt och det ska bli såå roligt. Har längtat efter det! Och ÄNTLIGEN blir våran toalett klar på måndag. Då kan vi äntligen duscha i vårt eget badrum och slippa ha kattlådan i hallen!
Nu ska jag se greys. hejdå.

sol, säger jag!

Idag har det strålat över Malmö och det har i alla fall fått mitt hjärta att leé. Jag och (min pojkvän) Aron och tre vänner åt oss gick i pildammsparken och kände den mjuka hösten stryka våra små huvuden. Och även lite lek bland träden blev det och det mår man alltid bra av. Tanken idag var att jag och Aron skulle sättas oss på biblan och plugga..men såklart blev inte det av. Tiden bara rann i väg, vart den tog vägen har jag inte en som helst aning om.
Jag ska ha läst ett tjockt häfte med essäer tills i morgon..heja!
Känner för att måla, men det får vänta tills jag har gjort allt annat som jag måste göra. Måste, det ordet är egentligen olagligt ( i alla fall i psykiatrin världen) att använda. Det förmedlar bara en massa negativa tankar och känslor hos en. Men när man har saker som är ett måste, vad ska man då använda för ord istället?

TIPS!!! (jag tänkte passa på att ge lite tips om olika grejer nu när jag ändå har en blogg. Så här...)

  1. LINSSOPPA eller LINSGRYTA! Är troligtvis världens godaste maträtt. Kan ätas av både vegetarianer, veganer och...köttätare ( =/ )
  2. FRUKTSALLAD och creme fresh med vaniljsocker och kardemumma! Perfekt som efterätt och gott för både magen och själen. Inte speciellt onyttigt men ändå gudomligt samarrigt. Du gör en fruktsallad med alla världens frukter (eller nästan) sen tar du creme fresh (vegansk eller ikke vegansk) också häller du i vaniljsocker och kardemumma. Smaka av och bestämm själv hur mycket du vill ta. Sen kan du ringla över lite honung över fruktsalladen, nötter och frön! MUMS!
  3. Paulo Coehlos bok "Alkemisten. En av historiens bästa böcker
  4. Antohny and the jonsens. Om ni vill lyssna på bra musik, införskaffa skivor med detta bandet
Hejdå.

tjugotredje november

Hallå där!!
Idag har det minsann regnat och jag tog bussen till skolan. Mår fortfarande inte bra och satt här hemma tidigt på morgonen och kunde inte bestämma mig om jag skulle till skolan eller inte...så när jag väl kom till skolan var jag nästan en halvtimma sen. Kanske borde skriva vad jag pluggar för något. Jag går en skrivar kurs på Malmö Högskola, skrivande som metod och gestaltning. Där står det egna skrivandet i centrum, kursen riktar in sig på prosa och poesi men även en del kulturjournalistik! Det är väldigt lärorikt och roligt, det mest positiva är att kunna skriva på heltid och bara rikta in sig på konsten. Men om man ska titta på hur kursens struktur ser ut och hur föreläsningarna är så måste jag väl ändå säga att det inte är så jätte bra. Nivån känns rätt låg och vissa lärare är inte så kreativa som jag skulle önska. Men skrivarverkstäderna som vi har, där vi ger varandras texter respons och kritik är jätte roligt och lärorikt. Det är väldigt intressant att höra vad andra som själva skriver har att säga om sin egen text, både av elever och proffissionella skribenter.

Idag har jag inte varit speciellt kreativ, borde plugga, men den tanken känns alldeles för långt bort.
Jag säger bara det, inget kommer i vägen för "Livet i fagervik"!!
(Måndagar 20.00)
hörs. hejdå.

tjugoandra november

Jag mår minsann inte bättre än vad jag har gjort denna veckan. Igår blev det en rosévins fylla, inte så efterlängtad faktiskt. Idag mår jag inte det minsta bättre. Dagen idag har minst sagt varit oerhört seg! Jag och Siri steg upp halv ett, bakade scones till frukost, det var däremot underbart!! Sen blev det hösäckandes framför teven i ett antal timmar innan vi gick till Malmö LS för att ha möte om Planka.nu Skåne. Det var lyckat!! Pepp pepp!
Det är skola i morgon 09.00, ska bli väldigt intressant! Världens underbaraste lärare ska föreläsa om författarrollen. Denna veckan kommer bli hektisk, teaterrep, kostym möte, skriva på diktsamlingen, läsa en massa kurslitteratur och etc. Fast hela december är rätt hektisk. Ah, förstår inte hur jag ska hinna, men i slutändan löser sig alltid ändå.
Nästa helg ska bara spenderas åt konsten! ... no party.


Ett slag mot byhålan

Var på innebandymatch i morse, det var en aning roande. Lite stolt blev jag över min engagerande och kämpande lillebror. Kände mig en aning missanpassad där bland alla sportmänniskor i sina träningsbyxor, bomullsjackor och enfärgade t-shirtar. Kände mig en aning malplacerad och uttittad när jag klev in med min pillerburkshatt och min långa kappa från 40-talet. Jag blev den konstiga nörden i deras ögon. Det är konstigt hur två olika världar kan krocka så med varandra. Konstigt att världen är uppdelad i så många olika små världar, det kan ju ändå inte komma ut något gott från det. Eller?
Men jag är i alla fall kvar i byhålan Skurup hos mina föräldrar. Jag är en aning förskyld och hängig, har haft en trevlig tupplur i soffan. Men snart far jag tillbaks till storstan. Efter en god och efterlängtad middag här hemma tar jag halv nio tåget till Malmö med vännerna (som änsålänge inte har hunnit flytta  härifrån) för vin och poker i min lägenhet, sen får vi se vad vi väljer på partylistan. Smålandsnation, utgång i Malmö, födelsedagsfest eller att stanna hemma hos mig och dissar utelivet.
Jag vet att jag sa förra helgen att jag aldrig mer ska dricka den här drycken som kallas alkohol. Den tycks ha en väldigt dålig påverkan på mig. Men ett eller två glas rosévin kan väl ändå inte skada?
Att slita sig från vinet är inte det enklaste!


Draft: Nov. 20, 2009

Tredje försöket för att få en aktiv och välfungerande blogg. Vet knappt vad en blogg innebär, är väl smått emot alla dessa nya begrepp och utvecklingar som sker på nätet och med teknikens "framsteg". Efter många bloggvitsar, bloggtermer och (intressanta vill jag inte påstå) spännande bloggskämt, har jag nu bestämt mig för att även bli en liten del av den här världen. Ja, jag kan väl inte ljuga och säga att jag inte har fallit för trycket.
Men längre än så faller jag inte. En del saker kan man ju hoppas på att jag har att skriva om, annars är det rätt lönlöst för mig att "skapa" den här bloggen. Om någon kommer att läsa det jag skriver har jag ingen aning om, och om jag äns bryr mig vet jag inte. Men det kommer att bli ett spännande experiment, det här med att "blogga".
Mitt liv kanske kommer att visa sig i slutändan vara mer ointressant än vad jag trodde från början, men må så vara.

Ja, jag är väl en inbiten nörd måste jag väl ändå påstå, konst är väl det som gör mitt liv till en mening.
Jag ska på innebandymatch i morgon tidigt på morgonen. Min lillebror spelar. Och jag kan se mig själv sitta med huvudet nerböjt över ett tomt block och skriva så att pennan rycker. Hoppa till när publiken hjublar åt att lillebrodern gör ett vackert mål åt sin flock (jo, lite tro måste jag ändå ha på min bror. En viss stolthet skulle jag ändå  känna, även fast det bara är pebuartets pojkar som springer efter en liten rund plastboll med hål i. Om inte annat, är väl bara gemenskapen en anledning till att känna en viss tillfredsställelse?).

Vilket pretiatiöst "inlägg" och nu ska jag bege mig mot sängen efter en efterlängtad sömn.


RSS 2.0