måndag

jag har fått en jobbig ovana. det visar sig att allt oftare stänger jag av väckarklockan i sömnen vilket leder till att jag försover mig och kommer för sent eller missar skolan. inte så där jätte omtyckt från mitt håll. senast jag drabbades av detta var i morse. därför sitter jag nu i soffan och dricker kaffe. men jag tänkte utnyttja tiden till att skriva, det har legat lite på hyllan den senaste veckan. nu ska jag mysa vidare men snön som faller utanför.

första advent!

jätte goda lussebullar, en massa tända ljus och beck på fyran. lite av en super söndag.

första advent!

idag är det första advent som jag tror ingen har missat. jag och aron har varit på sallerupsloppisen, där hittade vi fina grejer. en adventljusstake, två tjocktröjor, en jätte jätte fin tavla med guldram och några lp-skivor. sedan var vi på willys och handlade mat. och nu står lussebullsdegen och jäser, dubbelsatts, många ska det bli. och i hälften ska det vara mandelmassa. mumsfilibabba! julmusiken ljudar ur högtalarna och stjärnorna är upphängda i fönstrena. mer juligt kan det ju inte bli!
helgen har varit rätt så lugn. i fredags var jag och aron i skurup, jag läste poesi på biblioteket och sedan hade jag, pappa och aron backträning i en timme. på kvällen begav jag och aron oss ut i snöstormen mot folkhögskolan där det vankades på spåret och glögg. trevligt! igår gick jag och aron på stan och aron köpte jätte fint vinterkängor och på kvällen kom det över lite folk på vin. sedan begav dem sig till inkonst för dubstep, själv stannade jag hemma. en resumé över min helg. också måste jag tillägga att jag älskar all den snö som har kommit. fint, juligt, härligt och roligt! shit vad jag framställer mig själv som jultraditionist, fast det är jag kanske...lite.

SKALL REALISEFEST

idag har tidsskriften SKALL realisefest på "På besök", det börjar klockan 20.00 och jag tycker att ni borde pallra er dit. det kommer att vara trevligt folk och go stämning. idag så är jag dock på inte jätte bra humör och jag måste dessutom inte speciellt bra. men det får allt fixa sig till festen. nu ska jag dricka te och försöka ta det lugnt efter att ha varit ute i snövädret.

ordkomplexet ett jagets sinnessjukdom

Någon pratar men jag ser bara munnen röra på sig. Forma ord som jag inte kan tyda. Systematiskt fuktar läpparna sig, gnider yta mot yta, putar och dras ihop. En installation av något O-greppbart. Något jag inte kan fånga i bara vinden.

 

Jag skriver jag, men jag menar du.

Breder ut sig.

 

Jag försöker beskriva med aningen använda men synliga ord, forma meningar som tillsynes verkar banala, simpla, men som även du vet är nya och kommer från en kristallklar källa där vattnet rinner lite långsammare längs melankolikerns smala stenvägar. Guppande över kullerstenar där decenniers minnen rullat ljudlöst.

 

Någon pratar om de poetiska orden som skulle förändra världen. Poeten som ser konturerna på världen, skuggorna bakom människans rygg. Orden som skulle väva garnnystan mellan deras fingrar. Sova mot deras nackar.

 

Breder ut sig.

 

Det forsar in människor mellan dörrkarmarna. Skor som lägger sig mot plastgolvet och strider över de bruna fläckarna på den hudfärgade mattan. Den knottriga plastytan under mig och jag stänger örongångarna, låter ljudet passera utanför i ett sorl som blir andras välkända ord, formuleringar som sedan kommer skrivas ner i anteckningsbokens tomma rader.

 

Breder ut sig.

 

Orden vi vill använda, sätta ihop till andra sammanhang till klarinetter och saxofoner som spelar fristående i en tystorkester. Bokstäver som radas upp på torn till de blir vimmelkantiga, staplar ord.

 

Breder ut sig.

 

Jag skall skriva en text som förökar sig till flera. Jag skall skriva en text som vänder orden bak och fram. Jag skall skriva en text som inte förändrar, utan förnyar. Jag skall skriva en text som blir självklar i din hylla, självklar mellan framsidan och baksidan, självklar för dina ögon att följa. Jag skall skriva!

 

Inspirationen är död.

 

 

 

 

Breder ut sig.


vinpimplande på brogatan i lördags!








en riktig söndag

igår blev det en trevlig och berusad kväll med sofia. idag är jag i skurup. jag, pappa och mamma hade back träning med stavar i 60 minuter i fullrulle utan paus, jobbigt var bara förordet. men för oss som älskar att svettas och ta ut oss är såna här träningspass helt underbara. när vi kom hem lagade jag och mamma fisk och saffrans soppa och till efterrätt blev det fruktsallad. en riktig bra dag med andra ord!
nu är skrivarveckan över och i morgon är det skola. det känns riktigt skönt få komma tillbaks till skolan och in i rutiner igen. nu ska jag snart krypa ner i sängen här i skurup. godnatt.

ikväll blir det vin med sofia och sedan brogatan!

!!!

veronica benedictsson och liberalismen

igår fick jag 10 hela vuxen och högkulturella poäng till min räkning. jag, aron, mathilda, annika och channa åt middag på casa mia nere i stan, dessvärre fick channa magont och var tvungen att åka hem. efter middagen gick vi till palladium för att se en dansföreställning om veronica benedictsson. den var riktigt fin, men kort, endast 45 minuter lång. efter föreställningen var det samtal med nina björk. då hennes avhandling i litteraturvetenskap handlade om benedictsson höll hon ett intressant samtal om benedictssons , näst intill av, besatthet av liberalismen. benedictsson trodde att jaget kunde ställa sig utanför samhället och samhällets normer och strukturer och där med att människan kunde var helt fri och oberoende. benedictssons strävan efter att inte bli sedd som kvinna var så pass stark att hon inte längre kunde uthärda vetskapen om att hon faktiskt var kvinna och blev sedd som en kvinna, att hon tillslut tog sitt liv. benedictsson är den ultimata liberalen och ett perfekt bevis på att liberalismen aldrig kommer att fungera i praktiken och står för allt annat är frihet, utan snarare instängdhet. att leva med inställningen att människan inte är påverkad av samhället, att människan lever utanför kollektivet, samhället och därmed politiken och att detta är lika med frihet betyder där med att liberalernas benämning av frihet aldrig kommer att existera. en människa som lever efter dessa ideal kommer att bli besviken och leva i en frustration och desperation, då hon aldrig kommer att leva upp till sina ideal då människan inte kan ställa sig utanför samhället och vara i deras benömning "fri". detta leder snarare till att hon blir instängd, raka motsattsen till fri. då hela livet kommer att gå åt till att försöka förstå varför hon inte är fri och desperat kämpa för sin såkallade frihet. de få gånger då benedictsson kom in på de politiska spåren och blev aningen samhällskritisk högg hon genast av dessa tankar och kallade sig själv för svag. hon tyckte att hon skyllde ifrån sig sina brister på samhället och att de var fel. hon tyckte att hon helt enkelt inte hade presterat bra nog att vara en fri individ. det var svagt av en människa att se kopplingar mellan sitt eget beteende och samhällets normer och strukturer. eftersom att benedictsson trodde att människan kunde stå utanför allt detta, resluterade det hela i att vad hon än gjorde fick hon skylla sig själv, det var aldrig någon annans fel, bara hennes eget misslyckande.
sköt dig själv och skyll dig själva är starkt kopplat med liberalismen och för mig är det allt annat än frihet.
människor som tror att individen inte är en del av ett kollektiv och inte blir påverkad av samhället, för att det inte är frihet, är så fel ute och kommer sluta i att hela sitt liv jaga deras såkallade frihet i ensamhet!

babianer och kapitalism hand i hand

babianer är precis som kapitalismen! förvånar mig inte om kapitalisterna snart kommer att använda babianerna som exempel till varför kapitalismen ska fort gå. eller det kanske dem redan har gjort?
en tydlig hierarki, där de med lägst rank får frysa ihjäl medan de med högre rank får bada i de varma källorna. och när honorna inte sköter sig visar hanarna vad skåpet ska stå genom att bita ett saftigt bett kring deras halsar. du ska veta din plats!

nu jävlar ska det skrivas.

nu jävlar ska de skrivas. jag beger mig till stadsbibbland.

Släppfest SKALL!

nu är skurups skrivarlinjes första tidning klar. med tema "vittne" har alla skrivarelever bidragit med texter, allt från prosa till lyrik och även illustrerat bilderna själva. den 25 november klockan 20.00 kommer vi hålla realisefest på på besök som de flesta malmöbor känner till. det ligger på nobelvägen 73 b, mitt emot jesusparken. det kommer bli en hejdundrande fest och jag hoppas att alla kommer. det garanteras bra litteratur och alkohol! och trevligt sällskap. komsi komsi!

dagens middag!

klyftpotatis, stekt lax och dillsås.

tiiiiiiiiiiisdag

hallå där. denna dagen började rätt bra med rann ut i sanden. jag var och tränade skivstång på friskiss klockan 12.00 och svettades som aldrig förr (älskar att svettas) och hade min harmoniska stund för mig själv, då jag tar en lång (och gratis) dusch, bastar och klär i lagom takt på mig och sedan cyklar hem. sedan var det tänkt att jag skulle skriva, eftersom att jag har skrivarvecka, men riktigt så blev det inte. jag fastnade framför teven. och när klockan började närma sig fyra, satte jag mig vid datorn för att ge skrivandet en chans. det gick sådär. jag renskrev några texter från mitt anteckningsblock in på datorn och fick ihop något som ska likna grunden till en dikt. mer än så blev det inte. snart ska jag jobba, närmare bestämt om 40 minuter. sen ska jag äta förbannad god middag, fast jag vet inte vad än. dem har rea på röktlax på netto, kanske det kan vara något?


jag är hård.




vågar du?

bilder från den lilla förfesten innan halloweenfesten i lördags


mathilda var ortodox katolik.


aron var rödstrumpa.


annika var charlie chaplin. men alla på halloweenfesten trodde att hon var hitler.
då undrade vi vilken värld dem kom ifrån egentligen.


jag var såklart zapatist, gerillasoldat.


och jag var tvungen att gestalta lite våld.








hård

inställt

det blir ingen poesiläsning från mig på café montag ikväll. brist på energi och rätt sorts tankar. tyvärr.

Lyrikvännen

för cirka en vecka sedan skickade jag in några av mina klara dikter från diktsamlingen som jag jobbar med just nu, till tidsskriften lyrikvännen. lyrikvännen är svergies största lyriktidning och har funnits över 50 år. och idag läste jag ett mejl som jag har fått av dem. där stod det att de tackar för mina dikter och att de ska höra av sig efter nästa redaktionsmöte. jag blev väldigt glad! för det första att de ens svarade och för de andra att de ska ta upp mina dikter på nästa redaktionsmöte, vilket betyder att det finns en chans att de kanske vill publicera mina dikter i nästa nummer. jag är på rätt spår helt enkelt.
dessutom har jag fått en fin komplimang en den fina poeten Daniel Boyacioglu. det värmde starkt och ökade mitt självförtroende radikalt mycket.

denna veckan har vi skrivarvecka. vilket innebär att vi ska ägna veckan fullt ut åt skrivandet. så jag har planerat från måndag till fredag mellan vilka tider som jag ska sitta ner och bara skriva. om jag inte planerar det kommer det inte att gå. fast jag är tveksam om det kommer gå ändå. just nu ska jag sitta och skriva, fast istället bloggar jag. fram till klockan 14.00 ska jag sitta framför datan idag och försöka skriva. det känns ändå rätt skönt. att helt hänföra sig åt skrivandet även om jag slinker in på facebook eller mailen ibland.

dessutom så ska jag be alla att komma till café montag ikväll, det är på restaurange rex på nobelvägen. för där kommer jag att läsa lite poesi ikväll. det börjar klockan 20.00 och jag kommer att läsa runt 21.45. det kommer bli blandade framträdanden av unga konstnärer. komsi komsi!
nu ska jag fortsätta skriva. ha en bra dag.

fredag

idag var jag, nästan, uppe med tuppen. 09.00 om jag ska vara mer exakt. jag och aron slängde i oss lite gröt och cyklade sedan till sopstationen ihopp om att hitta snygga och billiga möbler. men så blev inte fallet. aron cyklade till skolan och jag cyklade omkring mellan malmös alla antik och second hand affärer för att leta efter en tvådelad golvlampa, låg hylla och en 50-tals soffa. fann inget avdera. nu har jag bakat bröd och städat lägenheten och klockan är bara 15.00. ikväll ska jag, mamma, inger och emma äta på restaurange. någon slags återträff sen vi var i grekland tillsammans i sommras. det ska bli riktigt trevligt! men först ska jag och aron ge oss ut för en liten till titt efter möbler.
i morgon är det hallowenfest och jag och aron har en gullig, lägg märke till ordet gullig, idé till vad vi ska klä ut oss till. om jag säger såhär, jag tror att de flesta på festen kommer få en nostalgitripp när vi kommer. om de ser vi är utklädda till vill säga.

möblera-om-fas

jag och aron är inne i en möblera-om-fas. jag får panik då jag inte trivs med vårt vardagsrum. men efter att vi har trixat och fixat, så blev det faktiskt mycket bättre. nu fattas bara en låg ståhylla och en mindre soffa (när vi har hittat den rätta). det kommer bli fint. jag får lära mig att med en students ekonomi kan man inte inreda som sitt dröm hem, men man får göra det bästa utav situationen helt enkelt.

meningslös onsdag

idag är det en sån dag man vill ha ogjord. totalt händelselös, när denna dagen egentligen borde ha varit fullspäckad.
men klockan 19.00 ska jag träna cirkelfys och då ska jag ta ut mig helt.

skola jobb skola jobb

jag har vurpat med cykeln och skadat armbågen, på riktigt. och snart ska jag cykla iväg och jobba. jag har ont och jag är trött. så trött. det kan inte vara hälsosamt att gå i skolan en hel dag och sen jobba på kvällen. eller?
fast i dagens samhälle anses det väl inte vara något märkvärdigt alls.
nu ska jag klä på mig varma kläder, för jag fryser så in i bomben, och cykla till jobbet.

himmeln brinner!

himmeln brinner!

söndag söndag

igår kändes det som söndag. bakis och sliten. först var jag hungrig, sen blev jag mätt, sen blev jag illamående och sen ett konstigt sug i magen. ohälsosam lördag med andra ord. därför ogillar jag att festa på fredagar. hela lördagen går åt till att vara oproduktiv och bakis. och sen kommer söndagen, och vi alla vet hur söndagar ser ut. eller för mig är söndag i vilket fall rätt så meningslösa och innebär ångest. jag gillar inte att allt känns så stilla. det känns som att staden har stannat. ingen rörelse, inget liv. men man får väl helt enkelt göra söndagen till vad den är.
jag och aron ska städa lägenheten, vi ska jogga och jag ska skriva. sen ska jag laga god söndagsmiddag. så denna söndagen ska minsann inte rinna ut i sanden.

pasta med laxsås till lunch.

pasta med laxsås till lunch. sååå gott!
snart ska jag skriva, jag SKA SKRIVA. om jag så ska lima fast mig i stolen.

10.57

idag ska jag hämta ett par skor som jag har vunnit på tradera för 50 kronor. hoppas dem är i bra skick och inte speciellt slitna. dem är i alla fall väldigt spexiga. ikväll blir det bodoni med tjejerna och aron. det ska blir kul, det var längesen jag och tjejerna gick ut tillsammans.
för er som inte har sett rebecca och fiona på svtplay borde göra det. gör det nu! två livfulla och positiva tjejer som arbetar som dj:s och skapar sin egen musik, bosatta i stockholm, som säger sig vara socialister (vad det nu betyder för dem). det är faktiskt rätt underhållande.

En kärlekshistoria

jag och aron såg precis en kärlekshistoria av roy andersson. för mig var det tredje gången och för aron första gången. den filmen är bara så ohyggligt fin. ett starkt bevis på att riktig kärlek kan man uppleva hur ung man än är. de som säger att man inte vet hur det är att älska någon innan man är "vuxen" är ute på hal is. de människorna borde se denna filmen!
förövrigt så är roy andersson en av mina favorit regissörer och manusförfattare. snacka om konstnärliga kvalitéer och en talang för att fånga människan på bild. han är ett levande bevis på att man inte behöver använda speciellt många ord för att säga något stort. av den anledningen jag föredrar poesi framför romaner.


socker istället för salt

idag har jag lagat jättegod laxsås till fullkornspasta. något av det godaste jag har ätit på länge. dock, så öste jag i något som jag trodde var salt (eftersom att jag inte kände någon skillnad) men så visade det sig att aron hade hällt i socker i saltkaret. nu mår jag smått illamående av tanken på att jag fick i mig onödiga mängder socker när jag trodde att jag var nyttig.

10.10

regn regn regn regn regn regn och bridge over troubled water på panflöjt.

nyinköpt vintageväska.


SOLEN SPRICKER FRAM!

SOLEN SPRICKER FRAM!

09.00

idag har jag gått upp klockan 09.00 för att tvätta. och jag undrar varför jag inte alltid går upp såhär tidigt när jag är ledig. hela dagen ligger framför mina fötter och det känns så härligt. förrutom att det regnar och är grått ute fjärde dagen irad, det är så tråkigt att inte kunna ge sig ut att cykla genom stan utan att bli dygnblöt och frysa.
nu ska jag hänga upp tvätten och sen ska jag skriva. ha en bra dag.

willys!

idag har jag och aron storhandlat på willys. vi köpte mat till en hel armé (kändes det som) och det gick bara på 680 kronor. om vi istället hade handlat på ica hade det gått på över 1000 kronor. nu behöver vi inte handla på hela månaden, förrutom grönsaker och frukt. jag älskar willys!

höstlov

nu ska det skrivas!


RSS 2.0