15.38





hjärtat blir lite tungt av tanken på att fira nyår utan aron.

NYÅRSAFTON

ja, idag är det självaste nyårsafton. jag vaknade 13.20, fruktansvärt. igår kväll valde jag att inte ställa klockan för jag brukar vakna av mig själv runt 9-10 tiden, men icke då. så idag har jag inte hunnit med mer än att frukost, pannkakor och kaffe. denna nyårsafton har varit väldigt oplanerad, vi har inte alls vetat vad vi ska hitta på. men igår bestämde vi oss för att vi ska äta middag hos emma, som lånar siris systers lägenhet fram till februari. pimpla vin och ha det allmänt trevligt. senare beger vi oss ut för att fira tolvslaget på möllevångstorget (något jag inte riktigt är så förtjust i) och sen är det fest på vildblomman. jag får se hur kvällen blir, jag har några andra vänner som jag gärna träffar efter tolvslaget. klänning är bestämd, det var inte så svårt, bara att ta något svart axellöst i garderoben och matcha med mina snygga klackar som jag hoppas att jag kan ta mig fram med i all snö.
nu ska jag chatta med aron. bästa stunden på dagen.
gott nytt år på er!

darklight

hallå där! trots att vädret är sådär grumligt och tråkigt så är mitt humör relativt glatt idag, eller lättad kanske det rätta ordet är. efter att ha vikt flera kilo tvätt känner jag mig rätt så duglig. då jag vaknade klockan 12.00 hemma hos emma och två koppar kaffe senare begav mig hem, var effektivnivån väldigt låg och självkänslan sådär lagom dåsig. nu är effektivnivån tiptop och snart ska jag sätta mig ner för att skriva.
just det, i morgon är det nyår och jag vill inte, vill inte alls. och vad jag ska ha på mig är fortfarande ett frågetecken.

onsdag

igår fyllde emma år och det firade vi med olika desserter och rödvin (ett äckligt sådant). sedan tog vi oss till nyhavn och drack lite öl. idag tvättar jag högar av tvätt, så jag lär inte komma ut på hela dagen. men ikväll ska jag i alla fall träna.

bilder från lilljulafton


pappa visslar jullåtar och klär "granen"




"sluta fota!!"


fina mamma


pappa dansar till jullåtar


en av många julposer


malmö

nu är jag äntligen tillbaks i lägenheten igen efter julhelgen och det är så skönt. idag ska jag se under solen som visas på teve, sen ska jag läsa virgina woolf, skriva och måla. vem vet, kanske det blir lite dammsugning också, här ser ut som ett helvete.

Julafton

God Jul på er allihopp!

lilljulafton

på grund av vädretsomständigheter ändras planerna för julafton. istället för att vi ska hämta mormor och hennes packning och fira jul här, åker vi till henne i lomma i morgonbitti och firar jul där istället. det blir betydligt enklare och hunden slipper bli bortlämnad på hundpensionat. så ikväll får vi vara bara familjen hemma och julmysa. känns konstigt då, enligt våra traditioner, vi brukar samlas på lilljulafton allihoppa. men traditioner är väl till för att brytas, precis som med regler?

dan före doppare dan

åh. jag förbannar detta vädret. aron skulle ta sig hit från malmö för att vi skulle hinna träffas innan han och hans familj åker till florida i morgon. men nu visar det sig att alla tågen mellan skurup och malmö är inställda. och om han skulle komma hit är det inte säkert att han kommer kunna ta sig hem ikväll, vilket han måste.
och mormor sitter fast, ensam, i lomma och inte är det säkert att mamma och pappa kan hämta henne med bilen som planerat. detta vädret är rena helvetet.
nu ska jag försöka skriva och dricka en kopp te för halsen.

dan före dan före doppare dan

i morse vaknade jag med en förtjocknad hals och en igentäppt näsa. gjorde ett tappert försök och steg upp vid niotiden och dukade upp frukost till mamma. efter det däckade jag i soffan och vaknade igen klockan ett. mår inte ett dugg bättre. och jag som hade tänkt åka tillbaks till malmö idag för att sova hemma med aron, det får jag strunta i nu. tågen är försenade och jag orkar inte med en resa till malmö när jag är sjuk. men i morgon, då ska jag på morgonen försöka ta mig till malmö och pussa lite på aron och sen åka tillbaks till skurup på eftermiddagen. för i morgon kommer mormor hit och vi klär alltid granen dagen innan julafton, något man inte får glömma. också blir det västerbottenpaj, mums.
idag ska jag försöka skriva lite, läsa och bara ta det lugnt. jag måste ju bli frisk innan julafton.
godjul.


19.29

aron och hans familj missade flyget till flordia. nu fick de boka nya biljetter och åker på julafton istället. så otroligt tråkigt för dem. nu sitter aron och hans familj i vår lägenhet i malmö och jag sitter i skurup. rätt så absurt. bilresan hem från malmö var rent ut sagt jävlig, på grund av flertalet anledningar. men nu är det snart mat. heja julen!

god jul!

nu har aron lämnat lägenheten för att flyga till florida klockan ett. det känns sådär om jag ska vara ärlig. en 15 timmars flygtur är rena skräckhistorian för mig, flyga = ingen chans att överleva om du kraschar. men det är precis sådär jag inte ska tänka. klockan 05.00 i natt väntar jag mig ett sms från aron att han har landat i tryggt förvar. klockan 12 ska jag träna och det lär få mina tankar på andra håll. motion är den bästa medicinen mot allt. och i eftermiddag kommer mamma och pappa in till stan. mamma ska köpa julklappar medan pappa skruvar vår stringhylla (könsroller, någon?). sen åker jag med dem hem och stannar där över jul. det ska bli riktigt mysigt.

min jullovsbok: Mot fyren av Virgina Woolf

scener ur ett äktenskap

scener ur ett äktenskap av ingmar bergman behövs bara beskrivas med ett ord; ENASTÅENDE! men för att bre på lite kan jag även tillägga; fantastiskt, underbart, egendomligt, konstnärligt, mästerskapligt, klockrent, geniallt etc.etc.
manuset och skådespelet är ett sant konstverk!

from manhattan to berlin

jag vill hyra en liten vrå någonstans i en stor stad i europa och skriva på den stora romanen, som vi alla författare sägs drömma om. kanske berlin. kanske london. kanske barcelona. fast helst av allt new york (ja, jag vet väl att new york inte ligger i europa). resa på enklaste sätt; en ryggsäck fylld med kläder, böcker och en data. hyra det billigaste och det ända praktiska som får finnas i tankarna är pengar till mat och hyran. skriva och bli inspirerad. träffa den internationella konstvärlden och lära känna nya, spännande och inflytesrika människor. leva i nuet. andas. njuta. promenera över okända gator. dricka rödvin i vuxna mängder. skriva.
kanske jag kunde kombinera detta med att läsa andra året på skrivarlinjen, då lektionerna är få. pendla mellan berlin och malmö. kanske? visst kan det gå?

god morgon

vi har inget att äta till frukost hemma, vi har i stortsett ingen mat alls hemma. men kaffe finns, så nu ska jag koka lite kaffe och bli inspirerad av mitt fattiga författarliv (pretto).

...

idag mår jag inte bra. resultatet från i natt.


ps. trerätters middagen hos sine var finast på länge ds.

köpenhamn med klassen, fina grejer!

igår var klassen i köpenhamn. vi besökte statens museeum för konst. lite picasso, lite modigiliani, lite rembrant etc. det var fint. sen blev det ett, två, tre glas vid intill ströget som skolan bjöd på. fina grejer. det ledde till att vi tog oss hem till christina i malmö och festade vidare. kex, ostar och champange! fintfint! idag mår man som man förtjänar.
nu: frukost och julkalendern.

ett nytt ord

Gycklarvänster = Barfota revolutionärer

vid ett julbord på skurupsfolkhögskola.

hipstersdiskussionen vid skurupsfolkhögskolas julbord, kanske årets mest högintellektuella samtal (om inte, i alla fall det årets mest intressanta).

Lina till Olof: "Du är ingen hipster, du är mer av en kultursnobb...om du skulle klä dig lite mer originellt."

måndag

idag har jag bränt mig på två fingrar. det har resulterat i en gigantisk brännblåsa på ena fingret.
idag har jordklotet tappat sin tyngdkraft, känns det som. då jag har varit utan medicin i fyra dagar snurrar allt i mitt huvud och utanför mitt huvud som att gjorde skulle upplösas. och kroppen är helt skakig.
idag har jag och aron bytt julklappar då han är i florida över jul.
ikväll ska jag och aron äta tacos.
ikväll ska jag och aron titta på "våra vänners liv". den bästa svenska serien på länge.
nu ska jag och aron gå till polisen.
adjö.

lördag

jag och aron har varit ute hos siri på östra grevie på julmarknad och loppis. vi fyndade ett riktigt kap, en stringhylla för 450 kronor. i malmö kan man inte hitta stringhyllor under 700 kronor. så vi blev riktigt glada. nu är vi äntligen hemma efter kollektivt åkande fram och tillbaka och har ätit jätte god pasta med kräftskärtarsås. ikväll ska jag dricka yogite, äta lussebullar, titta på film och skriva.

fredag

idag har jag hunnit med att gå på handledning med en av mina lärare där vi pratade om 25 dikter som jag hade valt att skicka in. det gav mig jätte mycket och nu är jag redo för nya och fräsha tag när det gäller diktsamlingen. sen tog jag en lång fika med sine. jag hann med en tur förbi systemet och nu är jag hemma och pillar lite med några dikter. snart kommer aron med en ny byrå/skänk som vi har köpt och vid halv 7 ska vi åka till skurup för att gå på julfest på folkhögskolan. med andra ord, riktigt trevligt!
o helga natt spelas om och om igen på spotify, versionen med tommy köberg är helt klart bäst. jag får gåshud varje gång jag hör den, så otroligt fint.

också måste jag rekomendera alla att se lust och fägring stor av bo widerberg. ni som inte har sett den borde absolut göra det. en riktigt bra, svensk film, med spännande underliggande budskap och en tydlig och aktuell tematik. skickligt skådespel och ett fantastiskt manus.
nu ska jag kila. ha en fin fredags kväll. ajdö.



lust och fägring stor


lust och fägring stor

jag är inte riktigt...

jag är inte riktigt pigg i knoppen.


ps. idag har jag lagat en himmelsk god lasange

att dricka kaffe till...

att dricka kaffe till miles davis med det halv gråa vädret utanför, har en speciell charm.

tisdag

idag är jag hemma från skolan. näsan är rätt så rejält igentäppt, eller den var det i alla fall. nu känns det lite bättre. igår tränade jag kickboxning i 90 minuter, det är så roligt och riktigt bra träning. men det kanske var det som utlöste någon slags förskylning. hoppas inte, för jag måste träna i morgon. snart kommer i alla fall mamma och mormor hit på besök, mormor har inte sett våran lägenhet än så det är väl på tiden. också har jag kommit in i en riktig julprogrammbesatthet, just nu är det kaspar i nudådalen som gället. åh det är så fint!

vi har köpt en jätte fin lampa som passar perfekt i vardagsrummet.






lördag

idag har jag storstädat lägenheten till och med moppat hall och toalettgolven. så nu känns allt riktigt fräscht. ikväll hoppas jag att det händer något, är i brist på festhändelser de senaste helgerna. jag är riktigt pepp. rödtjutet står och väntar på att bli öppnad.

fredag i ett snöfyllt skurup

ikväll hänger jag i skurup hos mamma och pappa. jag och mamma har ätit thaimat, då resten av familjen inte är hemma. snart kommer pappa hem från stockholm och då blir det bärpaj och på spåret. en behaglig och lugn fredagskväll, för i morgon blir det en fartfylld lördag. ajdöss.

elles födelsedag

igår ordnade vi födelsedagsmiddag åt elle som fyllde år. det serverades trerätter.
till förrätt: musselsoppa
till huvudrätt: lax i ugn med pesta, pasta sallad och tsatziki
till efterrätt: annanspaj med glass.
också en korg fylld med olika sorters öl och cider. efter middagen gick vi till en liten pub som heter "nobe" där vi mötte upp lite folk och fortsatte att fira elle. här kommer lite bilder från middag.
adjöss.












RSS 2.0