bilder från min 20-års dag

lite bilder från min 20-års dag då mina bästa vänner överraskade mig med den godaste picknicken.
puss på er!
i morgon börjar jag jobba som personlig assistent. noterar att jag är nervös.














ingen 20 års ångest här inte

nu är jag hemma från underbara grekland och idag fyller jag 20 år! mina finaste vänner kom hit och överraskade mig med en massa godsaker. vi begav oss till stranden där vi åt och drack och levde livet i sommarvärmen, ja det var faktiskt riktigt varmt. och jag har gjort mitt första dopp i det svenska havet detta året., det var kallt men ack så härligt. sedan följde siri och jake med mig och aron hem, vi åt mumsig sallad med rökt lax och god sås. också blir det avgiftning för mig nu i en vecka, hade jag i alla fall tänkt. min mage är inte kry. det är som en oväder där inne. vad mer kan jag säga...det var ohyggligt skönt att få se aron igen och jag har blivit superduper brun. (och tanken som slår mig lite titt som tätt, att jag har kommit in på skurupsfolkhögskola, värmer så sjukt mycket i mitt lilla skrivarhjärta)
jag lägger snart upp grekland bilder!

GREKLAND

MALIBU VITTVIN KORTSPEL HOGLJUDA SKRATT BATUTFLYKT BRANDA KROPPAR KROPPSVATSKOR SALT FOREDATTINGAR SALINGBAR SVENSKA FORVIRRINGAR SAKNINGAR MYGGBETT MYGGBETT SKVALLER BAD PINA CULADA NUTELLA TZATSIKI GREEKISK SALLAD ROKT LAX GLASS OCH ETC. ETC. ETC.

ibland tror jag att gud alskar mig...

jaa, for tank att jag ibland tror det. inte bara det att jag just nu befinner mig i grekland. pa den underbara on samos i den underbara byn kokari. utan att jag dessutom far ett samtal fran skurupsfolkhogskola dar de meddelar att jag har blivit antagen till deras skrivarlinje!! jag ar sa lycklig och sa glad att jag knappt kan uttrycka mig i ord. tank att man kan kanna sig sahar genuint glad! skurupsfolkhogskola som dessutom har svergies basta skrivarlinje och ar den mest etablerade och tanka sig att lilla jag har kommit in dar! behover jag egentligen saga mer?
samos ar underbart, mycket sol, bad, god mat och drinkar. just idag ar det lite molningt och vindigt. annars ar det over 30 graders varme och helt underbart. byn ar verkligen genuint grekland och min bild av grekland har blivit 100 procent uppfylld! idag ska det firas till min plats pa skrivarlinjen! yiiha. ha det bra allihoppa!

för att snart...

tre timmar och sen kliver jag upp och far till kastrup och far till samos, kokkari med tre mäktiga kvinnor vid min sida och tillsammans ska vi (kanske inte ta över världen) skaka rumpa och vara sådär pretantiöst äventyrliga och ha lite äckligt mycket kul. OM MIN RESVÄSKA FÖRSVINNER PÅ VÄGEN SÅ DÖR JAG. ja, faktiskt. mina finaste ögonstenar är nerpackade i den och kommer knappast kunna återsällas då allt är såntdär exclusivt shit från andra-handsvärlden. 

grekland, samos, kokkari

snaart åker jag till grekland, samos, kokkari och jag kommer njuta ända upp till tusen. mamsen skulle varit här för 45 minuter sedan, med skånetrafiken jävlas SOMVANLIGT! så hon har inte kommit fram än. tåget ska tydligen köra tillbaks till skurup!! tänk så förbannad man har varit på skånetrafiken så många gånger, det är rätt så sjukt, men inget konstigt. så nu sitter jag här och är jätte hungrig och bara väntar. jag och mamsen ska ut och äta på restaurange och dricka en öl, skönt att slippa laga mat för vi åker härifrån 04.00 inatt. JAG ÄR PEPP!


lite som att sväva på moln...

jag sitter i en alldeles förstor klänning, nyduschad efter en joggingtur och tittar på min halvklara tavla som jag är riktigt stolt över. snart en kopp te och en stunds läsning ur Jane Eyer och sen ytterligare lite målning. lite som att sväva på moln, fast bara lite. om aron hade varit här, då hade jag svävat på moln, utan tvekan!

idag är det en härlig dag...

idag är det en härlig dag. solen skiner, det är lagom varmt ute och jag har fått igång målandet av min nya tavla. jag målar på en rätt stor tavla, med selma lagerlöf som motiv. jag har tvättat, inför grekland resan och snart kommer barry med pizza som jag ska trycka i mig, då vi fortfarande har en kyl som bara står och gapar. sedan ska jag fortsätta måla och sen ska jag ut och powerwalka/jogga. också måste jag ju faktiskt packa! för att snart flyr jag landet mot varma platser och okänd mark. yiha. annars så har jag faktiskt bara en liten sak att klaga över (om jag nu ska klaga) det är ryggen. jag känner mig som en gammal kärring i sina sämsta dar. jag kan inte böja mig ner eller sitta ner utan att det värker. men, jag är inte den som ska klaga, för livet känns lätt idag! puss på er.

åh..........

åh rastlösheten som kryper i bena och suger sig fast i huvudet och nostalgitripp med svenska akademin och janis joplin. ölhalsen i munnen och magen som lixom kurrar sådär behagligt av en hunger som har gått för länge. men vad ska man göra med en tom kyl? kaffe och öl ingen bra kombination och jag har nu bevis på att det inte är ett bra knep att släcka hungern på. JAG VILL TILL GREKLAND NU! är hyffsat trött på att vara den enda i hela malmö (för exakt så känns det). alla (nästan) mina bebisar är ute och reser och här sitter jag och bara väntar på att något ska hända. kanske jag borde köpa en pizza och lägga i magen och sen ångra att pizzan ligger där den ligger. men känns det värt det? jag dricker ju ändå en kaloribomb just nu, ENSAM! hur mycket mer kan jag egentligen unna mig? nää, bulgur och hallumi HERE I COME!

förresten, ni måste se Factory girl, med andy warhol. älska, säger jag bara.

tisdag 15 juni

  • pannkakor och kaffe i sällskap av siri
  • ystad med mamma. inhandlat ett par snygga och såå sköna sandeler. som jag kan gå långt och länge i hög värme. alltså perfekt för en perfekt sommar! (och grekland)
  • powerwalkat och ruschat i backe, 53 minuter, och styrketränat i trädgården med mamsen.

nu maaaat!!

p.s jag saknar aron. och elle, emma och jasse. d.s


jag har äntligen tagit mig i kragen...

jag har äntligen tagit mig i kragen efter ca två veckors tränings uppehåll, och powerwalkat/joggat i 60 min. nu ska jag iväg och handla lite och sen ska jag fortsätta måla.

undergången var här igår

yes äntligen måndag. inte för att det händer något speciellt idag det är bara det att jag hatar söndagar och fram för allt söndagen som var igår. jag var så rastlös och kände mig lite ensam för att saknaden av aron var så stor. men jag lyckades i alla fall omvandla saknaden till något positivt. jag bestämde mig för att måla en tavla i tusch med aron som motiv. resultatet ser ni på bilden. jag är lite nöjd med den, faktiskt.
just nu sitter jag och dricker kaffe och lyssnar på belle and sebastian, när frukosten har lagt sig ska jag ut och springa, för idag är det ändå hyffsat fint väder. sen framåt 18.00 tiden kommer mamma och pappa och hälsar på och sen tror jag allt att jag följer med dem hem och sover i skurup.
JUST DET JA, igår var det skottlossning utanför oss!! helt sjukt. eller jag tror det va det, jag helt säker på att det var det. det lät som värsta krigszonen. och jag var så skraj att jag nästan sket på mig. det höll på till och från under en rätt lång tid. också hörde jag live-musik, som att det kom från en utomhus konsert, parallelt med den här skottlossningen. det kändes som att gjorde höll på att gå under! jag sprang upp och ner för trappan som en orolig liten hund. jag kanske borde skriva en dikt om denna undergång. det var rätt surrealistiskt. men som tur var somnade jag tillslut och slapp vara med om att jorden gick under.
aja..ha det bra. hejdå.

en tusch målning av mig med aron som motiv.

söndag 13 juni

igår var det folle och babel, som skulle varit gratis innan 23.00 men när vi kom dit så fick vi inte gå in gratis trots att klockan var fem i. efter att vi hade stått ca. 30 min utanför och väntat på siri och filippa gick vi  in ändå,  men kort där efter blev jag utslängd av vakterna för att jag inte hade betalat. surt. eftersom att det inte satt någon i kassan kändes det ju rätt självklart att bara kliva in. så jag gick hem och sov, det var lika bra det.
idag har jag varit på loppis där de hade jätte fina möbler. dit ska jag och aron åka när vi har flyttat in i vår lägenhet och köpa nya fina möbler. jag längtar jätte mycket tills vi ska flytta! och jag längtar jätte mycket efter aron!
idag är jag rastlös och måste hitta på något. kanske borde gå ut och springa eller gå.

tillbaks i malmö

hej. nu är jag i malmö igen och här blåser det som aldrig förr och regnar lite till och från. just nu kikar solen fram. idag har jag varit på teaterhuset bastonien och träffar regissören till teater foratt, som jag ska vara assistent till i sommar. vi har pratat om vad jag kommer att få göra och om hur arbetat kommer att se ut fram till premiären. det ska bli jätte spännande och så otroligt roligt att få tillbringa mina dagar där från augusti till första oktober.
sen var jag på polismyndigheten och fixat nytt pass för den 19 juni åker jag till grekland, samos, med mamma, inger och emma! yihaa. det ska bli jätte skönt. förövrigt är aron just nu i grekland och steker och tre vänner till mig har också åkt till grekland idag. det är värst vad alla ska till grekland! dem som både har finanskris och stora upplopp på gatorna just nu.
idag ska jag träffa siri, wööh. och dricka vin och folle. sen kanske jag ska röra på mina fötter och skaka min rumpa till dubstep.
hejrå

äntligen tog elin studenten


(festligheter dagen innan elins student)


(jag spexade till det i min nyinköpta skjorta)


(elins studentdag)


(jag borstade mormor till en frankensein/snobb liknande sak)


(studentbarn)


(syster klara ger blomma till syster elin)


(elin och jag)


(mormor och hennes två söner)


(studentmottagning)


(tre kusiner)


(jag mig själv)


(jag mig själv)


(elin och jag)


(emma och elin)

sundsvall dag 2

hej. nu är det andra dagen jag är i sundsvall. just nu gör jag inget särskilt, sitter mest vid datorn. har precis sett på stolthet och fördom. de andra är på jobbet och mormor träffar sin kusin nere i stan. elin vet jag inte vad hon gör, hon är säkert i full gång med studenten och allt, i morgon går hon ut.
igår var jag och elin nere på stan och jag måste säga att staden är väldigt vacker. husen är gamla, stora och pampiga. inga moderna och fula hus. allt kändes väldigt genuint.
vi tittade i sundsvalls second hand affärer, fikade, åt glass och vandrade runt. det var trevligt med andra ord. fast tillslut fick jag blåsor under fötterna, med tanke på valet av skor.
idag vet jag inte riktigt vad som händer. morbror fredrik kommer snart hem, han har tagit ledig från jobbet, så jag kan tänka mig att det blir en massa förberedelser inför i morgon. också hade jag tänkt ge mig på att försöka charma klara igen, hitilis utan resultat, jag måste säga att hon har blivit väldigt mammig.
nu ska jag ducsha och sen hade jag tänkt gå ut i skogen och fotografera och andas in (någotlunda) ren luft.





(elin på coffe house)


(jag själv på coffe house)


(elin och hennes vänner, på torget)


(mormor och kusin acke)


(lilla kursin klara)








sundsvall

heej. nu sitter jag i sundsvall, för första gången, igår anlände jag med mormor och överraskade min kusin elin som tar studenten på torsdag. det är rätt konstigt att jag aldrig har varit här uppe och hälsat på, trots att min morbror och mina kusiner här bott här i, ja så länge jag kan minnas, men nu var det ändå på tiden. igår hade jag och mormor en lång resa på ca 9 timmar, jag har nog aldrig varit så rastlös förr, jag fick till och med ont i röven så mycket som jag satt. men nu är vi i alla fall här. idag ska jag och elin ner till det lilla centrum som finns i sundsvall. jag ska passa på att kika i deras utbud av second hand affärer och se om jag kan fynda något, med tanke på att second hand har blivit så nedrans dyrt i malmö. sen kan jag väl tänka mig att det blir en eller annan fika. mys kommer det att bli.
annars så har det varit två slitsamma studentfester förra veckan. alldeles förmycket gratis alkohol (det säger väl allt). och lina (för att prata i tredje person) har väl också gjort bort sig en eller två gånger. fast egentligen är det väl fler som har. finns inte så mycket att göra efteråt, mer än att be om ursäkt när man är i ett nyktert tillstånd och hoppas på det bästa.
jag och aron kommer nu inte att ses på tre veckor, det känns inte allt för kul. men jag får väl suga ut kärlek från andra håll, för just nu är jag i stort behov av kärlek och närhet. (så pretantiöst..)
hejdå.










studenter är på utgång

basket is the shit, säger jag bara. den nya sysslan när solen kommer fram, som idag till exempel. fast idag gick det lite segt, benen hann inte riktigt med. men ååh vad roligt det är! och idag tar elle och siri studenten, snart kliver de ut på trappan (18.10, sjukt sent men malmö är lame när det gäller studenten) ut i friheten och sen blir det festligheter i lindby hemma hos elle! jag har fått låna våran sambos systemkamera, eftersom att min är sönder och har varit det nu under en längre tid (det är förövrigt därför jag aldrig kan lägga upp bilder på bloggen), så jag passade på att fotografera lite på basketplanen. hade även tänkt fota på elles studentfest ikväll, bilder kommer att läggas upp här.
nä nu ska jag in i duschen och klä upp mig till elle och siris stora ära. hej svejs.













soooooool

ååååh det är så härligt väder så det spricker i hela kroppen på mig. idag mår jag bra och jag har ätit världens godaste sallad från watermelon juicebar och suttit i folketspark med aron i eftermiddags solen och smaskat i oss varsin sallad och en smootihe. innan det var jag i eslöv och träffade mattias som jag ska vara personlig assistent åt i sommar. han var hur trevlig som helst!
sen fattar jag inte friskis och svettis, det finns ju knappt inga pass att träna längre och de pass som finns är inte alls roliga. nu har jag inte tränat på tre eller fyra dagar och nu måste jag ut och jogga eller något...fast när jag tänker efter orkar jag inte det. jag ska nog bara sätta mig i solen och läsa lite ut Jane Eyer (som jag fortfarande inte har läst ut). och i morgon tar Siri och Elle studenten!! då blire fest!!
hejs svejs.

jag är trött på att leva i ett individualistiskt samhälle

...idag lever jag i en bubbla. försöker måla med lös tusch och häller i mig kaffe som en annan idiot.

RSS 2.0