Slutet av 00-talet, början på?

Nyårsafton i morgon! Nyårsafton ja, den mest misslyckade kvällen på hela året; för min del.
Men i år ska jag försöka ha en bra nyårsafton utan alldeles för mycket alkohol och bara en massa glamour och glitter. Nyårs outfiten har precis blivit skapad och jag måste ändå säga att den blev rätt lyckad. Jag kommer att ha en svart och vit klänning (tjocka ränder) utan armar eller band, ett svart bälte i midjan, mina nya klackskor från vagabond, en svart kort kavaj till det och ett par vita långa glamour handskar. Också ett pärlhalsband och lite rött läppstift på det så blir jag en smällkaramell! Eller ett fyrverkeri kanske?
Ska försöka fota outfiten i morgon och lägga upp här på bloggen. Jag och Aron och några vänner till oss kommer att vara hos en vän där det kommer att serveras lyxmiddag (som vi tillsammans har lagat). Snittar med skagenröra till förrätt, marinerad lax med klyftpotatis och ungsbakade grönsakser med chevréost till huvudrätt och till efterätt cheescake med hallon och blåbär. Mumma kardemumma säger jag. Lite drinkar på det, champange och rödvin! Så är nyårskvällen kirrad. Sedan bär det av till Malmö där det kanske blir utgång och sen fest i ett kollektiv hos två vänner.

Aron köpte ett par jätte snygga skinnskor idag, i Skurup, kan ni tänka er? Att man kan hitta snygga skor i hålan Skurup, tydligen. Eller också så hade vi bara tur. Halva priset, 250 kr för ett par riktigt snygga, eleganta fin skor i svart läder. Det var ett riktigt kap!

Dagens låt: re:stacks - Bon Iver

Hello Sweden

Hej, det var ett tagsen jag skrev. Jag känner att jag börjar falla i samma grop som de andra två gångerna när jag har försökt ha en blogg. Kanske jag helt enkelt har annat att göra. Fast nu är jag riktigt uttråkad, måste jag ändå säga. Efter att ha bott hemma med mamma och pappa i över en vecka börjar det klia i bena och hjärnan börjar snart vitra sönder av kreativitetbrist (okej, nu överdriver jag kanske..lite).
Men det har hänt en del grejer sen senast jag skrev, kortfattat kan jag berätta.

1. Jag och Aron har blivit utslängda ur lägenheten, vilket innebär att vi måste flytta innan nyår. Tur som vi har, har vi hittat ett jätte gulligt hus som jag och Aron blev stormförtjusta i och vi fick det :) Men vi kommer inte flytta in där fören mitt av Januari. Vilket innebär att vi kommer få ställa våra möbler här i Skurup och i huset där vi ska bo (jag känner dem som bor där nu) och fram tills vi ska flytta in i huset, kommer jag och Aron bo hos mormor i Lomma och här i Skurup. Känns inte helt fantastiskt kul, men bättre det än att inte ha någostans att bo.
2. Julafton har varit, som vi alla vet, och den såg ut som den brukar. Julmat, julöl, julklappar, julgodis, musik och kortspel. Vi var hos mormor, där var hela släkten på mamma sida, alla mammas bröder och deras familjer förrutom en av bröderna som bor uppe i Norrland. Det var trevligt och skönt att det är över.
3. Dagen efter nyår åker jag med familjen till Österrike för att åka skidor. Mamma och pappa bjuder, en julklapp, så det passar sig helt perfekt för en fattig student som jag är.

Ah, det har hänt, som är värt att berätta i alla fall. Och idag är jag oerhört uttråkad. Efter att ha bott i Skurup med mamma och pappa börjar jag klättra på väggarna. Alla mina saker är i Malmö i lägenheten så jag har inget här jag kan pyssla med och varför jag bor här och inte i lägenheten är för att jag otrivs så med hon vi bor med (hon som har slängt ut oss) och det känns konstigt att vara där när vi inte får bo kvar. Också är inte Aron hemma, då känns det inte lönt att sitta där och häcka.
Men i morgon ska jag och mamma till Malmö för att "julshoppa" och flyttpacka alla våra saker, för på tisdag flyttar vi allt till huset. Äntligen händer det något.

Jag blev faktiskt inbjuden på att följa med på "chillkrök" i Malmö med Elle och Siri, men jag vet inte om jag orkar ta mig till Malmö med tåget när jag är i detta tillståndet. Förslappad-tillståndet. Det känns ju rätt tragiskt, att trots min rastlöshet orkar jag inte ta mig någonstans. Fast det är väl Lina i ett nötskal..?

Nu ska jag sätta mig i soffan, förövrigt så har vi blivit bästavänner jag och soffan, efter att ha suttit där från 12.00 till 18.00 är det svårt att undgå.
Hejdå.


På besök i blekinges skogar

Nu är jag ute i blekinges skogar. Sitter i Arons familjehem, i den röda stugan 30 meter från mina kusiners hus. Jag har precis förlorat i monopol, jag får skylla på att koncentrationen började faila i slutet. Jag fryser, det är iskallt här på hösten och vintern eftersom att deras värmekälla är från kakelugnen och nu har den sloknat. Min fötter har varit is hela dagen. I morgon ska jag syin och syupp en kjol, intervjua min morbror som är journalist på BLT, vara ute i skogen och sedan ska jag och Aron på fest hos hans vän Petter. Det kan nog bli en riktigt bra dag!

Jag har kommit på vad jag ska skriva om nu, i min essä, journalisternas ansvar i samhället. Jag ska kritiskt granska journalisternas ansvar i samhället och hur journalisterna brukar detta ansvar. Hur såg journalistiken ut förr och hur ser den ut idag? Vad tillför journalisterna till samhället? Och vad har dem egentligen för makt och ansvar?
Jag tror att det kommer kunna bli en intressant essä. Har lånat två böcker på stadsbiblioteket som är jätte intressanta och jag hoppas att intervjun i morgon kommer att ge mig en del.

Något underligt hände mig här om dagen. När jag cyklade hem från skolan, cyklade en man in vid sidan om mig och frågade helt plötsligt "Är du anarkist?". Jag tittade på honom och fick bara ur mig ett "Eeehm?". Han upprepade frågan med ett leende "Är du såndär anarkist?" och jag sa fortfarande ingenting. Så sa han "Ja du kör ju dina egna vägar du..". Jag svängde av och hörde honom säga "Lycka till med det där!". Så ytterst underligt.


Tredje december

Hejsan vänner. Har precis kommit hem från teatern. Repet gick jätte bra, replikerna sitter som en smäck för min del i alla fall, dem andra orkar jag inte ens tänka på. Jag har också träffat Carro idag och det var väldigt trevligt. Har inte träffat henne på ett litet tag nu och det var skönt att få träffas. Bästa vänner är den bästa medicinen för allt!
Jag har också kommit på nu vad min essä ska handla om, som ska vara inlämnad nästa fredag. Jag ska skriva om journalisternas ansvar i samhället. Hur det journalisterna skriver påverkar oss människor, hur de utnyttjar den makten som dem faktiskt har, vad order journalist egentligen innebär och vad journalisterna tillför till samhället idag. Jag ska följa med Aron hem till blekinge i morgon och då ska jag intervjua min morbor som är journalist på BLT (blekingeläns tidning). Sen är det bara att sätta igång och skriva! Jag tror att det kan komma att bli något riktigt bra, jag ser faktiskt framemot att börja skriva på essän. När essän är klar tänkte jag publicera den här på min blogg.

Ja, som sagt så ska jag till blekinge i helgen, till Arons föräldrar. Det ska bli härligt, dem bor ute i skogen på samma gård som mina kusiner. Jag har längtat ut till i naturen jätte länge nu, staden börjar gå mig lite smått på nerverna.
Jag saknar skogen mycket! Jag ska plocka svamp (om det finns någon kvar), vandra i skogen, prata med fåren och sitta framför lägereld :)
Nu ska jag försöka hitta något att äta. Hej då!


Kanske en ursäkt & ett dåligt samvete

Hej! Jag måste be om ursäkt för mitt senaste inlägg, läste precis igenom det och fann löjliga stavfel och särskrivningar och onödiga påståenden, att skriva blogginlägg berusad är nog inte det smartaste. Jag såg också att jag skrev i slutet att jag idag skulle skriva hela dagen och måla...och gissa vad...jag har inte gjort något av det. Det får inte min självkänsla att öka i alla fall. Jag steg upp runt halv 12 med en lätt bakfylla (en tisdag, det är sorligt) och åt mumsig gröt, men efter det gick allt bara utför. En cuppcake, brownies och två lussekatter senare var jag uppsvälld och självkänslan befann sig nere på botten, yiha. Jag och Aron tittade på de tre sista L-word avsnitten, fram tills klockan 16.00. Och gissa om jag grät...Har varit känslomässigtlabil hela dagen. Jag kan inte fatta att L-word aldrig mer kommer att visas. Det är verkligen den bästa serien som någonsin har gjorts och allt annat är meningslöst. Inte för att jag har sett så många andra serier, men L-Word är ett måste för alla, fram för allt för er som ääälskar kvinnor! Klockren, som en smäck, som handen i handsken.

Sen har jag varit på Fältbiologsmöte, vi fick mycket sagt och mycket bestämt. Vi pratade en del om COP15, som inleds nästa vecka, jag längtar!! Jag är sjukt pepp och det kommer bli gigantiskt.
Sen cyklade jag till Andreas, en kille i min teaterkus, där jag, han och Elin repade på våran scen som vi har uppspel med nästa torsdag. Det gick väl sådär måste jag säga, de kan inte sina repliker speciellt bra och det är ändå bara basen i allt. Men ah, jag får hoppas på det bästa, jag vill bara ha det överstökat.
Kursen har inte gett mig speciellt mycket, den är väldigt basik och allt det som pedagogen går igenom har jag redan lärt mig för längesen. Men det är i alla fall bra att hålla igång teaterspelet så att man inte faller ur formen. Lite mer än en månad kvar tills inträdesprovet till teaterhögskolan äger rum.
I morgon kommer Fredrik Rainfeild till Malmö Högskola, yiihaa, jag måste väl ändå pallra mig dit när statsministern själv kommer på besök. Han ska prata om COP15, vilket kommer bli intressant att höra vad en kapitalist har att säga om det! Jag måste väl också erkänna att det skulle vara en njutning att bua åt självaste statsministern. Så pallra er dit i morgon människor och ge ifrån er ett bu från folket till statsministern, som han kan ta med sig tillbaks till riksdagen!

Nu ska jag försöka skriva lite och sen sova. Godnatt på er!

Måndags natt i ren berusning

Måndags natt 00.25 och jag sitter berusad i soffan efter en luddig vardagskväll. Elle fyller år idag (inatt)(på tisdag) så vi, hennes kära vänner, hade ordnat en supraiiis fika åt hennes ära. Men ett hejdundrande skrik och partydans blev hon allt lite paff. Cuppcakes, brownies, supertårta, morotskaka, godis, lussekatter, läsk och kaffe fick min hjärna att snurra av socker chock och troligtvis de andras små hjärnor också. Efter ett riktigt barnkalas gick vi ut och drack öl på en asiatisk restaurange, där serverades det billig öl och fulla gubbar som vill vara ungdomar igen och ville inget hellre än att få våran uppmärksamhet (lite smått påstridigt efter 15 minuters tjat). Efter stängningsdags en tur till Golden (såklart..) där det dracks öl i en tom bar med politiska debatter och kanske en aning elaka toner slängda lite hur som helst. Jag börjar tröttna på det. Varför kan man inte hålla en trevlig ton och behålla det sundaförnuftet i en disskution? Kanske en aning för berusad för att sitta här och filosofiera kring...ondöigt skit, just nu.

Förövrigt hatade jag föreläsningen idag. Den var rätt aggresiv och det blev allmänt dålig stämning i klassrummet. Jag får så dålig energi av all denna negativitet som finns omkring mig, jag orkar inte riktigt med omgivningen just nu..vilket är ett jobbigt stadium. Också denna pressen JAG MÅSTE SKRIVA!

I morgon ska jag skriva..hela dagen...och måla.
Nu ska jag slänga mig i bingen. Godnatt på er!

RSS 2.0