Ship to Gaza!

Detta inlägget är tillägnat till Ship to Gaza.
Ship to Gaza är en ideell och fredlig solidaritetshandling från människa till människa. Människor från hela europa sammarbetar, partipolitiskt och religiöst oberoende, för att hjälpa de civila människorna i Gaza. Ship to Gaza utgår från att det råder en politiskt skapad humanitär nödsituation i Gaza. I natt var det ett flertal, ca 8 Frihetsbåtar, som var på väg till Gaza med uttrustning för att kunna bygga upp Gaza igen efter alla bombningar och för att hjälpa de civila människorna i Gaza. Mitt under natten invaderades flottarna av Israelisk militär, med hjälp av helikoptrar. Ett 30 tal frihets aktivister, som i solidaritetens namn vill hjälpa frihetsberövade människor, blev mördade av den Israeliska militären, enligt Ship to Gazas egna hemsida och tv4 nyheteskanal. Resten har blivit till fågnatagna.
   På Ship to Gazas hemsida skriver dem såhär: "Frihetsflottan bordad av israelisk militär. Skottlossning och uppgifter om döda och skadade. Enligt uppgift från Dror Feiler ombord på Ship to Gazas lastbåt Sofia har Frihetsflottan bordats av israelisk militär vid halvfem-tiden svensk tid. Alla fartyg utom Ship to Gazas Sofia ska ha övertagits och ändrat kurs. Sofia är omringad av israeliska örlogsbåtar. Skottlossning har hörts och enligt obekräftade uppgifter ska två personer ha dödats och ett 30-tal skadats."
Alltså alla fartyg utom det svenska har hittils blivit övertagna av Israelisk militär.
   Detta som har hänt är något fruktansvärt som inte får lov att hända. Oskyldiga och empatifyllda ungdomar som vill hjälpa människor utanför sina egna länder och riskerar sina liv för att människor ska få leva ett rättvist och respektfullt liv i frihet, blir mördade av ett lands regering.
   Detta som har hänt är så oacceptabelt att länders regeringar i europa, och framförallt Svergie, måste göra något NU! Och dem ska inte tro att problemet löser sig med att skicka militärer till Gaza som tror att dem kan fixa problemet med ännu mer våld. Nä, nu måste något riktigt hända, något som minskar blodspillet och som låter människorna i Gaza få leva i lugn och ro och i ren och skär frihet! Det är en mänskligrättighet och alla människor måste hjälpas åt för att visa att det inte finns några som helst undantag för att de mänskligarättigheterna inte ska råda nu!
   "Ship to Gazas frihetsflotta hotas att bordas av israelisk militär. Sent på söndagskvällen sände israeliska militären en meddelande där de uppmanade flottan att ändra kurs eller bordas och placerade sina militärfartyg bredvid flottan.Detta är en unik händelse att en humanitär hjälpsändning bemöts med militärmakt. Nationer, politiker och medborgare över hela världen måste protestera och uppmana Israel att inte ta till militärt våld mot en fredlig flotta. Ship to Gaza vädjar efter internationell solidaritet och manifestationer utanför Israels ambassader och konsultat. I flera europeiska städer kommer det hållas manifestationer under måndagen." (Ship to Gaza facebook sidan.)

Kom till Gustav Adolfstorg i Malmö, idag klockan 18.00 för att visa ditt stöd för Ship to Gaza och för de mänskligarättigheterna! Nu är det på tiden att människor göra något åt denna upp och ner vända värld!!

http://www.shiptogaza.se/



MAGNIFIK LÖRDAG!

jag har varit på kickboxning som gav pulsen en riktig stöt, ååh vad härligt det är att träna!! nu sitter jag på glassfabriken och har ätit en superb tofusallad och en kladdkaka med havreglass, muums, och solen skiner ute och alla känns fantastiskt glada och peppade. dagen kan inte bli bättre. jag känner på mig att denna kvällen kommer bli fantastiskt bra. förfest på aspgatan med girlsen och boysen och sen SECRET WARS, skit pepp. nä, nu ska jag cykla hem och lira basket med crustare. eller jag ska sitta bredvid och vara allmänt störig och dricka öl, för jag har redan fått min träning för idag.
hej svejs leverpastej.

nattliga frustrationer

denna kvällen har verkligen varit rent utav misslyckad. jag och aron peppade inför lite förfest hos oss med eventuell grillning, trots det att mina närmsta vänner befann sig i köpenhamn på antifacsistisk stödfest. det hela resulterade i att jag och aron ensamma satt framför youtube och tittade på käraste fredrik reinfeldt som ung då han gjorde uttalanden som "tror inte att du kan lita på politikerna" och "tro inte att du kan leva på bidrag". sen klickade vi oss vidare till en ung mona sahlin och jag säger då det, jag blev nästan lite kär. nu när jag har sett den videon, en snygg, hippie sahlin med långt hår och osminkad, pratar om vietnamnkriget, har jag en helt ny syn på henne. för jag måste ju ändå vara lite rättvis och försöka tänka mig in i hennes situation. jag menar, klart man bli hjärntvättad av att vara med i socialdemokraterna i flertals år trots att man från början var en revolutionär hippe. utöver detta, så ligger aron nu i sängen för han ska jobba kl 03.00 i natt och dela ut dessa helskottas tidningar, som en annan slavarbetare. och här sitter jag, berusad på rödvin och vill till utkanten på överklassfest. men det känns inte kul när inte mina "girls" är där och kan shejka arslet med mig och pimpla vin, för att dem är i köpenhamn och leker revolutionärer. (djup suck) inte för att jag skulle banga för det. istället sitter jag här som en annan fjortis och letar desperat efter någon som vill puta rumpa och pimlpa alkohol. ragga lyxiga drinkar från korkade killar och dansa hela natten i glitter och glamour och vakna dagen efter med en välförtjänst bakisfylla! (som jag i morgon kommer uppskatta att jag inte har)
men i morgon ska jag i alla fall gå på secret wars med mina girls och känna mig dräggig och pretantiös på samma gång, då det vankas konst-battle och gratis öl! så skit i denna kvällen och godnatt

kollektivskapande i regn

hej. idag regnar det förfullt i Malmö därför är det en perfekt dag att måla på. jag och aron kollektivmålar i vår sovrum-atljé-pluggrum-läsrum etc. och lyssnar på dominique A! ni borde klicka er in på honom på spotify, genast!
lugn, harmonisk men ändå fartfull, fransk musik. jag har druckit en massa kaffe, så därför är min mage rätt instabil just nu och mer kaffe kommer det att bli. snart ska jag iväg och fika med finafina carro som är saknad. det här med kaffe är rätt konstigt, för ett år sedan drack jag aldrig kaffe jag tyckte att smaken var motbjudande. istället drack jag fem koppar te om dagen, absolut inte svart, bara grönt eller rött. men sen hände det något när jag började plugga på högskolan och plötsligt drack jag kaffe varje dag. min mage protesterar, men hjärnan vinner. dock dricker jag fortfarande mängdvis med té varje dag och det resulterar i en blåsa som blir överfull hela tiden och toaletten känns som min bästa vän.

torsdag 27 maj

hej........jag sitter i skolan och skriver på en uppsattas. jag har suttit här i 4 timmar nu och snart ska jag bege mig hemmåt i en suck av lättnad. i morse passade jag på att klippa mig när jag ändå befann mig i skurup, eftersom att det är så nedrans dyrt i malmö, det blev kalas för 160 kr.
och igår dumpstrade barry och aron så nu har vi en massvis av god och gratis mat i kylen. yiha!

förövrigt: picasso!!!!!!!!!




onsdag 26 maj

kladdkaka i skurup och i morgon ska ju uppsattsen vara inlämnad, jag som inte ens har börjat.


tisdag 25 Maj

jag är svettig och härlig och även lite stel i benen efter en joggingtur i, faktiskt, fina villaområden i Malmös, egentligen, ack så gråa utkanter. nu ska här lagas lax och spenatpaj minsann.

Mahskara

Alla som bor i Malmöstad bör gå till Malmö högskola och hämta en tidning av den nya upplagan av Mahskara, Dirr! Där kan ni läsa på s.17, min artikel om den nya lärarutbildningen!

söndag 23 maj

hej. den senaste tiden har det hänt en del, bra saker, både för mig och människor jag tycker om. för att göra en punktmarkering, kommer här en liten skvätt fakta rörande den senaste veckan i mitt oerhört intressanta liv:

  • jag fick svar från skurupsfolkhögskola, där jag har fått en reservplats på skrivarlinjen. jag blev lyrisk och helt upprymd och levde på detta besked i ca. tre dagar fram. (med tanke på att jag var inställd på att få ett besked "tyvärr", eftersom att jag skickade in obearbetat och gammalt matreal hade jag inga som helst förväntningar på en reservplats. i brevet skrev dem att jag precis hade blivit utanför de antagna och att de gav mig och några andra som precis har hamnat utanför, en reservplats. detta gjorde mig minst lika glad. ett tecken på att de tycker att jag är duktig) nästa år kommer jag skicka in riktigt bra matreal som är bearbetat och då ska jag minsann komma in, ska ni se!
  • jag har fått ett till jobb i sommar, som personligassistent till en 24 årig rullstolsbunden kille. spännande.
  • jag har fått ett till uppdrag som pedagog från my academy.
  • underbara siri har fått ett kulturstipendie på 10 000 kr och hon kom dessutom in på östa grevie målerilinje. yiha.
annars så har malmö varit fint och strålande (bokstavligttalat). det har spelats mycket basket och trädgårdslandet börjar komma igång rejält nu. barry, våran inneboende, har flyttat in och det har redan varit ölhäng i trädgården, vilket är mycket trevligt.
egentligen borde jag läsa kurslitteratur, men jag är lika dålig på det som jag är med allt annat som är tråkigt. jag har nog inte läst en hel bok sen jag började plugga på högskolan för ett årsen. men jag har klarat mig ändå. det finns så mycket annat som jag vill läsa, jag har inte tid med att läsa tråkig kurslitteratur (intalar jag mig själv).
nej, minsann och dar, nu blir det patti smith och lite skrivande.
hej.


Bodekullsgatan 50 A

VI HAR KÖPT LÄGENHET!!! Vi fick lägenheten som vi har budat på. En tvåa på 61,5 kvadratmeter vid Nobeltorget med stor balkong. Den är färsch, snygg och nyrenoverad. Och det är ingen tvivel på att vi kommer trivas super där. 1 Augusti flyttar vi in i vår nya bostad som kommer till att vara vårt hem för en längre tid fram över. Jag är så tacksam och glad över att mamma och pappa hjälper till och ställer upp, så oerhört tacksam!
Ja, det var nog den största nyheten jag har att komma med. För övrigt kom jag och Aron hem från Karlskrona för två timmar sen. Vi har firat Arons mamma, hon hade 50-års fest på en jätte stor segelbåt. Det var trevligt folk, god mat och god champange. Det uppskattades mycket. I morse hade vi gökotta, som är hur mysigt som helst. Klockan 09.00 går alla på gården ut och sätter sig i skogen och äter frukost och försöker höra göken. Det var många som var med på detta spektakel, jag och Aron och Arons familj, Arons mormor och morfar, tre vänner till mig och Aron, min morbror och hans fru (som bor på samma gård) och min morbrors frus syster och hennes man och sen ytterligare två stycken som bor på gården + en häst och en hund. Det var vindstilla, varmt och behagligt. Så där satt vi säkert i alla fall två timmar.
I morgon åker jag igen, fast denna gången far jag till Varberg med min mamma och pappa. Vi ska träffa några vänner till oss, som jag inte har träffat sen i sommras. Det ska bli riktigt kul!
Nä, nu ska jag titta på babel med en sovande tidningsbärare bredvid mig. godnatt.

8 maj 2010

Numera är jag regiassistent på Teater Foratt (!!) Och jag är så glad över denna chansen som jag har fått. Så från mitten av augusti fram tills oktober hittar ni mig på teaterhuset Bastonien där jag leker lär och sliter med mitt hjärtas alla krafter. Igår kväll firade vi ju Siri här, med trerätters middag och (enligt henne) världens bästa födelsedagspresent. Menyn blev musselsoppa, lax med pestotäcke och pinjenötter och jordgubbspaj med vaniljsås. Jag behöver väl inte säga så mycket mer än så (Fantastiskt). Kvällen var nykter och det var uppskattat. Jag, Elle, Emma och Jasse hade gjort en fotobok till Siri. Där vi hade klippt och klistrat in en massa bilder från 2006 fram till nu. Denna fotobok utsmyckade vi med fina klistermärken och små tecknade bilder och roliga kommentarer, som uppskattades från Siri. Kvällen avslutades med en skräckfilm som visade sig inte vara så läskig som jag hade hört. Sen var sängen efterlängtad 04.00 på morgonen.
Idag, är inte värd att nämnas. Snart kliver dock Aron genom dörren, hemkommen från Värmland och det är efterlängtat. Så fram tills dess ska jag göra precis vad jag har gjort resten av dagen, INGENTING.
(fast det är ändå en liten lögn. För att för en stund sedan målade jag lite med akvarell och tittade på Wildkids. Och nu är jag sugen på att läsa Jane Eyer, så det är precis vad jag ska göra)

återvänt till malmö

Jag är tillbaks i sköna Malmö efter en tre dagars lång paus från livet i Skurup som ledde till rastlöshet, desperation och frustration. Nu börjar jag smått att vakna till liv igen. Ikväll kommer mina bästa tjejer hem till mig, vi ska fira Siri som har fyllt år med en rejäl tjejkväll. Medicin för själen med andra ord! Men innan dess ska jag göra något jätte spännande. Jag ska fika med regissören för teater foratt. Vi ska prata om eventuellt arbete för mig. Vet inte än vad det är han söker, men han har i alla fall blivit såpass intresserad av mitt mejl att han vill träffas över en fika och prata lite.
Hoppas att mötet leder till något arbete för mig inom teatergruppen. Det skulle verkligen vara så kul!
Förövrigt har jag fastnat i en rejäl skrivkramp, så stor att jag egentligen inte vill nämna den. Jag har hela tiden trott att jag har varit påväg ur den. Men nu när jag har tittat den i ögat så ser jag att jag egentligen bara har sjunkit djupare in i den. Det som jag har trott varit vägen ur skrivkrampen har bara varit mitt hopp och längtan efter att få skriva. Men ack så fel jag hade. Nu har jag bestämt mig för att lägga skrivandet på is ett tag. Jag ska låta bli att tänka på det och sluta tvinga mig själv till att skriva och istället vänta tills det kommer tillbaks till mig.
Just nu blir jag bara så trött på ord. Det ända som finns i mitt huvud är ord och det jag arbetar med varje dag är att formulera ord. Därför har det stannat för mig när jag ska sätta mig ner och skriva. Det kommer inte ut något. Alla dessa ord klumpar lixom ihop sig i huvudet och jag lyckas inte formulera något bra. Det kommer bara ut en massa skit helt enkelt.
Nu ska jag ta bussen hem från skolan och se så att ingen har gjort inbortt i vårt hus under dessa tre dagarna. Sen ska jag nog faktiskt måla lite.
ha en bra fredag vett jag.


Jeanne d'Arc

Aron har åkt till Värmland och därför sitter jag i Skurup och har häckat med kaffe och "Efter tio" på teven. Jag och Ludvig ha tittat på en film om Jeanne d'Arc, helgonförklarad kvinna, en jungru, en bondflicka som drev bort engelsmännen från Orleans och Patay under de 100 åriga kriget på 1400-talet. Blev sedan bränd på bål för häxeri och kättri. Blev efter sin död helgonförklarad av påven Benedictus XV. Ja där fick ni en skvätt "intressant" historia, om man så vill påstå. Rätt tråkigt fakta egentligen. Filmen är lite för mycket helgon, syner och snack om Gud. Hockuspockus med andra ord. Jag måste säga att filmen är oerhört komiskt, nästan ironisk. De framhäver Gud som ett flummigt fenomen som hjärntvättade människor finner "sanningen" i. De löjligförklarar Gud på ett rätt så roligt sätt om man ser på att hela filmen egentligen bara handlar om Gud och människors kluvningar och frågeställningar kring Gud och helvetet. Alla tro sig veta bästa och tro sig ha svaret på allt. En frågande galenskap rör sig genom hela filmen och till slut sitter jag och min bror och skrattar och frågar varandra "Vad fan är det här förnågot????" Jag tror helt seriöst att jag kommer bli psykiskt störd efter att ha sett denna filmen. Om det är detta vad kristendom och Gud innebär, hoppas jag över hela min kropp att jag aldrig kommer att komma i kontakt med Gud. Inte för att jag någonsin har varit troende och kommer nog aldrig till att bli det heller.

Just nu tittar jag på coola kravallpoliser på afonbladets hemsida där det sänds live från kravallerna i Athen. De är tuffa och stenhårda där de står i sina vita hjälmar och helsvarta militäriska dräkter och genomskinliga sköldar. Nu ställer de upp sig i ett stort led på den glesbefolkade vägen och känner sig lite balla, sådär som det ska va. Annars händer det inget just nu. Lugnet efter stormen så att säga. 

Nu ska jag resa mig upp och gå till röda korset och handla onyttigheter till min sjuka broder, om det skulle vara något som han vill ha.

hej.

då har det varit första maj igen

Igår var det, som ni alla (hoppas jag) vet, första maj. Och det revolutionära majtåget var helt fantastiskt. Vi spatserade från möllevångstorget runt hela Malmö centrum, tillbaks till möllevångstorget. Det var pampigt, mäktigt och äkta. Man kunde känna lukten från den brinnande brasan, kampen, ifrån alla malmös hörn. Och den underbara känslan som kryper sig inpå huden, när äldre damer och herrar står på sidan av trottoaren och klappar händerna och léer åt hela majtåget, den känslan är obeskrivbar. Den underbara känslan när man spatserar in bland Malmös shoppinggator och "Anti kapitalista" reser sig upp bland husväggarna och skapar ett värmande eko som lixom inte vill släppa taget och känslan av gemenskap som infinner sig för en kort minut.
   Ja, jag måste säga att det var ett av de bästa tågen på länge. Det hela slutade med att jag och Aron åt indiskmat, glass och chips med dipp. Med tanke på att valborg var dagen innan, förövrigt en rätt så hatad dag, blev alkoholintaget inte måttligt och jag var därför "värd" en riktigt bakfyllekrängardag. Det kan vara lätt att vara efterklok ibland, fram för allt när man ligger där i sängen dagen efter klockan 14.00 och kan inte riktigt resa sig ur sängen utan att magen ska åka upp ur halsen. Men så kan det gå, ibland tar livet lite fel riktningar (eller det är kanske jag som tar fel riktningar?) 
   Just nu är jag inne i en period då jag bokstavligen talat, knarkar apelsiner. Det är i alla fall tur att det är apelsiner och inget annat.

Förresten, The Ark har släppt ny skiva som ni måste lyssna på. Ni måste även se dokumentären som finns inne på svt.play som handlar om Ola Salo. "Ola Svensson Superstar" heter dokumentären. Filmen får än verkligen att fängslas av denna underbara människa Ola Svensson och man kan inget annat än att njuta, när han försiktigt berättar om sitt blyga jag samtidigt som kameramannen har lyckats filma vackra bilder på Ola och hans lilla stuga ute i skogen. (Inte visste jag att det gömde sig en liten skogsmulle, bakom den där skowaren)


RSS 2.0