det snurrar i min skalle.

det snurrar i min skalle. ekonomin är ostabil, eller rättaresagt de ekonomiska sidorna är blanka, kontot står på minus. och jag avskyr att oroa mig för ekonomi, det äter sig in i hjärnan som en blodtörstande parasit. lånet till mamma och pappa bara ökar, eftersom att jag inte får min lön förens i slutet av augusti.
idag har jag varit hos carro och druckit kaffe bland alla hennes flyttlådor, hon och henning flyttar in i deras nya lägenhet samma dag som vi flyttar, nu på måndag. men hon åker lägligt till frankrike på måndagmorgon och är borta i två veckor så hon slipper flytta allt. jag och aron har fått en jätte fin röd 60-tals soffa och en helt ny dubbelsäng av carro, som hon ändå hade tänkt göra sig av med. det tackar vi och bugar för.
nu ska jag fortsätta packa och sen kommer emma hit. vi förbruka alkohol och sedan gå ut någonstanns.
hejs.

fredag 30 juli

måla möbler och flyttpacka är dessa dagarnas sysslor. och ikväll ska vi äta middag hos mormor.
snart flyttar vi!!

onsdag 28 juli

nya hypen: skärgårdsdoktorn. nostalgivågorna forsar över mig i mängder.

semester och ryggskott

idag har jag jobbat sista gången och nu har jag massa ledighet. men riktigt så lyxigt är det ändå inte. i morse när jag jobbade högg det till i ryggen och nu kan jag inte röra mig. jag har fått ett rejält ryggskott. eller också något värre. att lipa över ryggverk var inget jag trodde kunde hända mig, men jo tydligen. tydligen är det sånt man får ta om man jobbar inom vården. jag menar det är ju inte alls vi som arbetar med dessa människor som behöver vår hjälp, som gör allt slit och utför det praktiska arbetet. tydligen är det inte lika högtprioriterat som snubbarna och tanternas arbetsinsatser på kontoret och fifflande med papper och löner. men hallå, det är faktiskt vi som arbetar med dessa handikappade, utvecklingsstörda, sjuka, gammla människor, det är vi som utför det viktiga och väsentliga. men jag fick ju bara ett ryggskott, det är ju inte hela världen, eller?
i morgon ska jag till sjukgymnasten, kan i alla fall hoppas att dem kan göra något.

jag målar köksmöbler...

jag målar köksmöbler vita och lever i ett sju-helvete hem som liknar en ruin. men man orkar inte riktigt bry sig när man flyttar till en underbar, nyrenoverad, luftig tvåa på nobel om exakt en vecka. livet i detta hus har redan avslutats, nu börjar ett nytt och ljusare kapitel. tjoho!

från österrike i vintras.



ändå en rätt okej utstyrsel för kravall (?)

snart bodekullsgatan och hejdå aspgatan

idag hänger jag i skurup med föräldrar som är hemkomna från italien. och om en vecka flyttar vi in i vår fina, alldeles egna lägenhet. jag längtar så obeskrivligt mycket! i morgon ska vi börja måla möbler och packa. det kliar i fingrarna. sen ska vi minsann ha en fet, riktig, hejdundrande och en sista (för en längre framtid) inflyttningsfest, med bästa temat (hemlis). i denna fina boning ska planer smidas, fina möten skapas, framtiden formas, vinsmakandet förbättras, kärleksmöten ömsesidigt besvaras, låta skratten flöda, hejdundrande mat lagas och en jävla massa bra konst och litteratur skapas! åh!

!


torsdag 22 juli

idag har jag inte gjort så mycket nytta. fast jag har inte varit sysslolös i alla fall. jag och aron cyklade till erikshjälpen, första gången vi var där och det var sådär. aron köpte i alla fall en skjorta. sedan cyklade vi till emilia och gjorde ingenting och sedan cyklade vi till campus för att äta kaloribomb i form av vegetarisk hamburgare. sen har jag bara varit hemma. tittat på seinfeld och varit i det mest underliggaste sinnestillståndet.
snart flyttar vi till våran underbara lägenhet, snart börjar jag på skurupsfolkhögskola, snart blir jag lite mer vuxen.


något jag skrapat ihop efter 00.00 slaget.

du står i fönstret och tittar ut på vintern. din vänstra hand ligger i den breda fönsterkarmen och i den högra håller du en skrynklig hopprullad cigarett, som du tar djupa ritualiska bloss ifrån. du har fastnat med blicken på fläcken, sådär som du alltid gör när något bekymrar dig. dina ögonbryn rynkar ihop sig och dina ögon blir intensivare än vanligt. du skrämmer barnet i barnvagnen utanför, men det lägger du inte märke till. kanske är det locken som faller ner i ansiktet som får dig att väckas ur dina labyrintiska tankegångar. men du vänder dig mot mig, lutar dig mot fönsterkarmen, tar in ett bloss och ger med dig ett svagt men sympatiskt leende. du tror att jag har ägnat mina tankar åt musiken som seglar ur högtalarna, de senaste minuterna. jag låstas som att det är sant och ler tillbaks. varför bestämde du dig för att gå in genom porten den kvällen? varför gick du inte vidare, som du alltid annars gör? du låter röken i lungorna segla ut till din blick av rädsla och du vänder ryggen mot mig. låter blicken falla på vintern  igen. och jag som inte alls lyssnar till musiken.


onsdag 21 juli

de senaste dagarna har varit så fina på så många olika sätt. solen har strålat och livet har varit i full rulle. igår var jag, aron och emma på en spelning på volym. ett nystartat band som spelar jazz/soul som var otroligt duktiga och hade fullt ös. det var en perfekt tisdags underhållning. dem spelar förövrigt på möllevångsfestivalen på fredag klockan 23.00 i jesusparken, ni borde dra er dit och dansa lite!
idag har jag och aron varit på stan och shoppat kläder till aron, det slank ner en klänning och ett linne till mig också, för endast 95 kr. superrean gjorde att aron fick tre par nya jeans, två t-shirts och ett par shorts för en mycket liten summa. sedan åt vi lunch på watermeloon juicebar (vårt favorit ställe som dessutom kör på nyttighetstema. ni borde även ta er dit. det ligger vid trianglen, bredvid govindas) sedan drack vi kaffe med emilia.
ikväll ska vi till hedmanskagården och titta på något band som spelar där.
nu ska jag avnjuta en kall cider!

förra helgen då jag och aron besökte kris i köpenhamn. beachparty, vin, förvirring på köpenhamns gator, öl vid kajen, trevliga båtägare till en piratbåt med livliga hundar och lite sentimentala höjdpunkter.
























kalorier

jag har blivit lite kaloribesatt, om jag ska erkänna det. eller egentligen så håller jag bara koll på vad det är jag äter, hur mycket kalorier jag får i mig. och jag har verkligen fått det svart på vitt. innan hade jag inte alls någon aning om vad det egentligen är jag stoppar i mig. nu börjar jag få lite mer klarhet i det hela och det känns faktiskt roligare att äta nu, när jag vet vad det är jag äter och vad det innehåller. också känns det bra att jag vet vad som egentligen inte är så nyttigt och vad som egentligen är det. tänk så lurad man kan bli av alla dessa förpackningar, reklam och propaganda grejer. nu kan ingen lura mig längre, för nu vet jag vad som gömmer sig under den skinande ytan! jag skriver ner i en liten bok hur mycket kalorier jag äter varje dag, hur mycket kalorier det är i alla livsmedel som jag stoppar i mig, på ett ungefär. om jag äter ute eller så, då vet jag inte exakt hur mycket kalorier allt innehåller så då får jag chansa, fast jag rundar alltid av uppåt. sen har jag en kaloritabell från a-ö, där det står hur mycket kalorier det är i alla livsmedel på 100 gram. det låter kanske lite besatt (när jag tänker efter) fast besatt är jag nog ändå inte, jag gillar bara att ha koll på läget, så att säga. ha kontroll och vara fullt medveten om min egen kropp och vad som kommer in i den.

lördag, åh du kära kamrat

jag har druckit den godaste strawberry duckery på debaser ikväll , den slår till och med den jag drack i grekland, med finaste caroline. också har vi ätit god mat på india curry hut. annars har dagen varit rätt så vänligt seg. jag har i alla fall läst ut jane eyer, så nu ska jag börja läsa på barbaras av pär lagerkvist eller john steinbeck. men nu ska jag sova, huvudvärken är inte nådig. godnatt.

alice i underlandet, en flopp

jag såg precis Alice i Underlandet, ja den nya, och det var inte bra. jag hade mycket högre förväntningar av tim burton. filmen var ofokuserad, ihopp pressad, snabb, oigenomtänk och, faktiskt, rätt så dåligt gjord (fast det var kanske meningen att den skulle se ut som den gjorde, fast jag såg dock inte charmen i det). jag förstår inte varför den inte kunde ha blivit bättre eller vad det var som gick snett under filminspelningen, för något var det i alla fall. ja, jag såger den faktiskt, nästan rakt av. även fast att johnny depp är med, gjorde det inte filmen mycket bättre. egentligen borde jag väga upp detta misslyckande med att se the dreamers, fast jag tror att jag lägger mig och läser istället. behovet av att ägna tankarna åt litteraturens hänförda magik lockar betydligt mer.

världens bästa


fredag, åh du kära vän

idag har jag varit på stranden hela dagen. med aron och ett gäng. aktiviteterna var typisk "strandiga".
bad, fotboll, sola och grillning. kom hem vid halv 8 och nu är både min hjärna och kropp helt slut efter all sol.
åh, ibland tror jag att medicinen inte hjälper, ikväll tvivlar jag på dess effekt. mina tankar vill inte samma riktning som jag och huvudet känns extra tungt med slamprodukter.
jag och aron hade tänkt se på bio, men nu är det försent för jag fastnade i sängen med armen över ögonen. det får bli film hemma och borra ner mitt huvud i litteraturens värld istället.

tisdag 13 juli

varför ska man få ångest så fort det går en dag utan att man gör något, hur man nu definerar, vettigt? idag är i alla fall en sådan dag. stiger upp ur sängen kl ett, då aron är nattjobbare följer jag med i strömmen när det gäller att sova länge, för länge! äter frukost och tittar på seinfeld (okej, lite vettigt) går och lägger mig i sängen och läser i min bok och somnar såklart snart där efter. vaknar nu, klockan halv sex!! och är yrvaken och frustrerad på samma gång.

uppdatering några timmar senare: joggingtur, pizza och shutter island. och i morgon ska jag jobba. en hel dag har gått som jag hade många planer för, inga av dem blev till handling. rann ut i intet. nu ska jag sova.

världens godaste potatissallad

åh. jag har lagat så god mat och nu har jag paltkoma och fastnar sådär med blicken på fläcken, för kroppens energi bara sugs ut av utmattning. jag lagade potatissallad: färskpotatis, soltorkade tomater, ruccola, babyspenat, olivolja dill och stekt lök. qourn fileér och dill- och gräslökssås . mums! det är första gången på länge som jag lagar mat. och det känns så värt att äntligen äta riktig och näringsrik mat. nu börjar vm-finalen snart och det ska bli såå spännande.
HEJA SPANINEN!

SVERGIE ETT PARADIS

kom inte nära, för min kropp är lika klistrig som carlssons klister och inte för att jag har smetat in mig i en massa klister utan för att jag är så svettig. inte kunde man tro att det kunde bli en sån här tropisk värme i det kalla svergie, men nu är jag motbevisad. svergie kan ha en värme lika tryckande, kvav och varm som självaste grekland! tänk så mycket pengar folk kan spara i svergie, då de slipper åka utomlands för att få känna lite på värmen som finns utanför svergies gränser, NU HAR VÄRMEN KOMMIT TILL OSS! hurra alla svenssons familjer som inte vill vara vitast i kvarteret i år igen, hurra alla ungdomar som vill dricka drinkar på playan i 35 graders värme och bada näck med främmande människor som kommer att ångras dagen efter, hurra alla nyförälskade par som vill gosa på strandpromenaden och viska ömma ord i varandras öron till den gulröda solnedgången. hurra! svergies befolkning, tänk så mycket pengar ni kan tjäna på denna värme som nu har invaderat stora delar av svergie. tänk så mycket pengar ni har över som kan konsumeras på andra matreiella ting. nu behöver ni aldrig mer åka utomlands!! svergie har numera ALLT EN MÄNNISKA BEHÖVER! jag upprepar: SVERGIE HAR ALLT EN MÄNNISKA BEHÖVER!
prisa världens bästa land!






(...också tar men detta med en skvätt ironi...)

dagarna kommer och dagarna går


jag har växtverk i...

jag har växtverk i högerbenet, men jag växer ju inte längre.

6 juli

nu har jag precis kommit hem från martin, en kompis till aron, där vi har tittat på matchen (fotbolls VM för alla er som har missat det) mellan uruguay och holland, holland vann med 3-2 och självklart hejade vi på uruguay. i morgon spelar spanien-tyskland och jag tror att tyskland kommer att vinna, men jag hoppas verkligen INTE det. i morgon ska jag och aron cykla till torup och gå i skogen och ha med oss picnick och kanske bada i någon sjö, det ska blir riktigt trevligt. här kommer två bilder från grekland, mer orkar jag inte lägga upp. jag har suttit i över en timme idag lagt in bilder på facebook, då det tar en evighet för bilderna att komma upp. nu ska jag kanske göra något vettigt, annars så ska jag göra något ovettigt. hejdå.




5 juli

eeeh, jag har varit lite seg med att lägga upp bilder från grekland och jag kommer nog fortsätta på det spåret, om jag ens kommer till att lägga upp bilderna här. känner inte att jag riktigt orkar och att det gör någon större skillnad. men jag kommer, så småning om, lägga upp dem på fejjan så där kan ni ju alltid kika.
igår tills idag har jag jobbat i 24 timmar, lite hjärndöd,  men nu är jag ledig fram tills fredag eftermiddag och det känns så befriande. idag har jag och aron varit vid havet och göttat oss och ikväll ska vi äta på restaurange för att fira att jag har fyllt 20 år och att vi har varit tillsammans i 2 år! så det så. i morgon ska vi cykla till torup, ingen tid som får spillas här inte!
ne nu kilar jag, hej!

RSS 2.0