16.22

ibland blir man besviken på människor. fram för allt när man anstränger sig och vill väl och det är ingen som vill lyssna eller förstå en. då blir jag sjukt frustrerad. vad ska man göra för att få folk att släppa egoismen och bara öppna upp öronen för en stund och förstå att allt inte handlar om dem. man måste få kritisera, analysera och framföra sin talan genom den metod som krävs. faktum är att jag tycker att det är en självklarhet. jag vill bara gå på livetsstig så bekävmt och smärtfritt som möjligt, är det förmycket begärt?

GOD MORGON/09.06

god morgon. klockan är 09.02, jag steg upp 07.20 för att ta tåget till skolan som gick 08.10. jag hann inte riktigt till tåget. när jag stod i hallen för att ge mig ut på cykeln mot persborg, insåg jag att jag bara hade 5 minuter på mig tills tåget gick. inte så värst kul. och då dagen i skolan är kort, bestämde jag mig för att stanna hemma och skriva istället. något jag nu ändå tycker var en rätt så god idé. först ska jag läsa tidningen, DN, och vila en stund då jag inte har sovit så många timmar i natt som man bör göra.

woo. en bild kommer lastad.


19.58

idag är den en sån dag då jag saknar människor. vissa mer än andra. vissa olidligt mycket.

VINNA OCH FÖRSVINNA

det här med sport och förluster och vinster. jag tycker alltid att det är en lika bisarr bild efter en final-match när ett lag hoppar av glädje på ena sidan av planen, medan det andra laget sitter med huvudet hängades mellan bena på andra sidan av planen och besvikelsens tårar som rinner. det är en sån bisarr bild. all världens lycka och besvikelse samlad på samma lilla yta. det hade kunnat vara ombytta roller. det hade kunnat vara det andra laget som hoppade av glädje och vinnarna som istället fick känna förlustens tårar rinna ner för kinderna. under en final-match kommer alltid andrapriset i skymundan. det är lite synd.
sverige förlorade sin bronsmatch mot spanien. det var jätte synd, de skulle ha vunnit. de var nära. somvanligt tog nerverna över hos de unga spelarna vilket ledde till en del tekniskafel och missar på slutet. synd. men jag tror i alla fall att sverige är påväg tillbaks till att bli världens bästa handbollslag. de unga spelarna är grymma.
(shit vilket sportinlägg)

SÖNDAG

slut på det roliga.

DRÖMMEN OM SYDAMERIKA

jag vill till sydamerika. det är verkligen mitt drömresemål. att luffa runt i sydamerika, träffa fina människor, beskåda landskapen, äta spännande mat och vara med om olika äventyr. sydamerika har sån spännande historia bakom sig också talar de flesta länder spanska, som är så fint, och landskapet verkar vara så vackert. de länder som lockar mig mest är chile, argentina och peru och bolivia. jag har en plan att jag ska försöka samla ihop pengar så att jag kan åka till sydamerika nästa sommar, sommaren 2012. åh. det hade varit så roligt!

17.16

handbollshäng med emma, joel, aron och emelie. sen blir det dans dans dans.

FREDAGS HÄNDELSER

puh. jag tränat ett riktigt hårt skivstång konditionspass 75 minuter. det var riktigt superduper härligt! nu har jag duschat och skrubbat hela kroppen (med potatis-skrubb-handskar ?) så jag är minsann riktigt fräsch nu. sen så sprang jag ner i källaren för att boka tvättid och oops, så var det ledigt nu, så nu ligger tvätten i maskinerna och jag ska avnjuta ett avsnitt the wire under tiden. sen ska jag sätta mig och försöka organisera, planera och struktuera min diktsamling och skriva lite nytt material. ikväll är det handboll semi-final, svergie - frankrike, efter det ska jag ut och dansa med sofia och hennes vänner. en bra kväll!

ONSDAG & TORSDAG

de två senaste dagarna har varit fina. igår fikade jag med min lillebror, emma och siri. sedan gick jag och lillebror (som längre inte är så liten. han fyllde 18 år i förrgår) och köpte presenter till mamma som fyller år idag. jag inhandlade även lite kläder från monky som hade slutrea. jag fick fem stycken plagg för 200 kr. det uppskattar man alltid. sedan tränade jag med emma och sen åt vi nyttiga hamburgare och fruktsallad hos mig. en bra dag med andra ord. och idag har jag och två i min klass haft skrivarstuga hos mig, sen lunchade jag med sofia och gick en sväng på stan. då brände det till lite igen i plånboken. superrean på åhléns ledde till en stickad svart tröja och en festlig sammets tröja, lite boleroaktig, som man kan ha över klänningen eller dylikt. så nu är jag redo att svänga loss på malmös nattliv. två bra dagar med andra ord, som behövdes. den senaste tiden har allt varit så grått och tråkigt. dessutom har solen lyst över malmö dessa dagarna, vilket har gjort allt ännu bättre. i dessa tider behöver man varenda solstråle som man kan få. snart ska jag jobba, eftersom att jag var sjuk i tisdags.

NATTLIGA AKTIVITETER

vissa människor förstår jag mig inte på, därför försöker jag förstå mig på dem, sen inser jag att det är omöjligt att förstå en människa som säger en sak men menar en annan, som på ytan leer men där under hånskrattar och klappar folk förnedrande på huvudet. som kniper den andra i kinden, sådär som äldre rika tanter gör på små barn. ibland skulle jag vilja göra fula miner till dessa människor, miner som jag bara gör när jag ligger i sängen om natten och ser deras ansikte framför mig.

EN SJUKANMÄLAN

dessa två dagarna, igår och idag, är som natt och dag. igår var det fullspäckade dag. en såndär dag då det känns som att man knappt hinner andas. igår gick jag i skolan, kom hem och tittade på sex and the city, läste, fixade lite här hemma, skrev, tränade handboll i 2 timmar, kom hem och åt och däckade. idag har jag varit i skolan hela dagen och är helt slut. de två sista timmarna blev mina kinder röda som tomater, pannan brände och huvudet kändes som att det skulle explodera. hela vägen hem till malmö kände jag hur illamåendet höll på att komma. sen dess har jag mått riktigt illa, sådär som när man är magsjuk (jag vågar inte ens funderar över om det kan vara magsjuka). det resulterade i alla fall i att en timme innan jag skulle jobba var jag tvungen att ringa och sjukanmäla mig. och det känns alltid lika jobbigt att sjukanmäla sig. jag förstår inte hur jag kan få sån ångest över det. det känns som att jag aldrig är riktigt sjuk för att ha rätt till att sjukanmäla mig, som att jag inbilliar mig att jag måste ligga för döden för att ha rätt att sjukanmäla mig. det leder mig till; är man inlärd i dem tankebanorna? att man ska känna sig dålig när man anmäler sig sjuk, för att man ska sörva samhället in i det sista? vara en trogen arbetare som vet sin plats, som inte ska tro att man kan strunta i att arbeta såfort man "inbillar" sig att man är sjuk? för egentligen skulle man orka, om man bara tog i kragen och tog i lite.
dessutom måste jag hitta mitt proffessionella jag, där jag kan skilja på privata lina och yrkes lina. allt som händer på jobbet tar jag åt mig peronligt av och tänker på en gång att det är riktat till mig som person. även om jag vet att det inte är så, så får jag ändå en ångestklump i magen som inte vill ge med sig. mamma säger att det är för att jag är en känslostyrd människa, som hon också är. så är det nog. men det konstiga är att jag i andras ögon, och i många fall i mina egna ögon, är en stark och ärlig människa i alla situationer. men när det just kommer till arbetssituationer blir jag inte mig själv utan någon helt annan som jag inte vill kännas vid.

men nu ska jag lägga de tankarna bakom mig och istället dricka te, vila och fokusera på att må mindre illa.  jag ska lägga tiden på att skriva och mejla lyrikvännen. dessutom är det svergie mot danmark sm-final ikväll klockan 20.00. heja svergie!


EN BRA DAG

idag är det en bra dag, det känner jag på mig (dessutom är det inte särskilt grått ute). jag har redan hunnit dricka kaffe, tittat på några sex and the city avsnitt och dammat. snart ska jag och aron cykla till friskis för att träna. sen är det handboll svergie mot serbien. halv 8 ska jag och aron äta på anytime. och efter det är det fest. en bra lördag med andra ord!

HOME SWEET HOME

ikväll är jag hemma. efter några glas vin, på spåret och ett besök av lina och sine, kände jag verkligen att jag måste stanna hemma. de senaste månaderna har jag festat varje helg och har varit sådär störigt peppad hela tiden. men idag blev jag lite mig själv igen. den hemkära lina sa ifrån. och i morgon ska jag och aron äta romantisk middag på restaturange och då vill jag inte vara bakis, dessutom ska jag träna klockan 10.00 i morgon. puh.
nu ska jag och aron spela settlers of catan och titta på hannibal. ajdö och godnatt.

TRE SAKER

tre saker som har präglat min dag:
  • fikat på stan med mamsi och papsi.
  • köpt en aprikosfärgad kavaj. (fantastisk)
  • trampat i hundbajs. helt ovetandes till jag klev in i min hall och la upp skon i knät för att ta av den. inte ok.

FREDAG MINSANN

hallå där! här sitter jag och dricker kaffe och tycker synd om mig själv för att mitt finger matchar med ett plommon. igår tränade jag för första gången med dalhems a-lag. det var skojsigt. fast dock så blev jag skadad redan efter 30 minuter. mitt lillfinger är knallila och jätte svullet. det går inte att röra det överhuvudtaget också känner jag pulsen sådär tydligt i hela fingret. mysigt. också har jag förlorat lite skinn på fingertoppen på ringfingret, det fastnade på bollen med allt klistret. mysigt. hard core. med andra ord.
jag tittar på sex and the city IGEN. men snart ska jag göra mig i ordning, för sen ska jag träffa mamma och pappa på stan för en fika. ikväll får vi se vad som sker. kanske bodoni. kanske vin. ajdö.

den där meningslösheten

meningslösa dagar gör mig stressad och deprimerad. det får mig att tänka på arbetslösa, hur synd jag tycker om dem (på ett empatifyllt sätt, inte ömkande). jag skulle aldrig klara av att vara arbetslös eller inte studera. att vara helt sysslolös är för mig en mardröm. jag måste i alla fall ha en anledning att gå upp på morgonen, känna att jag har något i mitt liv som jag måste göra, något jag måste slutföra och prestera i. då uppskattar man dessutom sina lediga dagar mycket mer. om jag är ledig för länge börjar jag tillslut klättra på väggarna, vända på dynget och går ner mig totalt och börja få negativa tankar i huvudet. på nått sätt får det mig att känna mig meningslös och ovärdig. inte för att jag någon gång har varit en människa som gillar att jobba, men det beror väl helt enkelt på att jag inte har trivts med de jobb som jag har haft. men däremot älskar jag att studera. jag älskar verkligen att lära mig nya saker och bli bildad inom de ämnen som jag är intresserad av, konst och politik. jag kommer troligtvis plugga de 6-7 kommande åren, då det jag vill jobba med kommer kräva den tiden. men det är bara något som jag ser fram emot. jag pluggar mycket hällre än att ströjobba. när jag väl börjar jobba på heltid ska det var efter min utbildning, då jag får jobba med det jag tycker är roligt. tills dess blir det max sommarjobb och extrajobb för min del, vid sidan av studierna.
idag har det varit en totalt meningslös dag som jag mest försöker glömma. men nu ska jag i alla fall iväg och jobba, så jag får något vettigt gjort. ikväll är det handboll, yeah!

god morgon eftermiddag

försover mig och missar skolan.

WARSZAWA HÄR KOMMER VI!

jaha, då har jag och aron bokat biljetter till warszawa lite sådär hipp som happ. den 25 mars åker vi och kommer hem den 29 mars igen. jag har verkligen viljat åka till warszawa jätte länge och nu blir det äntligen av. vi hittade otroligt billiga biljetter. flyg tur och retur + boende kostade sammanlagt 690 kronor per person. hallå! superbilligt!
så om två månader kommer jag och aron hänga runt i europas, just nu, hetaste konststad och dricka vin, gå på utställningar, sitta på igenrökta jazzklubbar, shoppa second hand, se vackra byggnader, äta på restauranger, träffa nya människor och sist men inte minst; skriva polska proffsdikter på svenska (hur nu det går till). detta är något jag verkligen behöver. komma bort, se något nytt, träffa nytt folk och låta inspirationsmaskinen få nya intryck.

SÖNDAG

jag vet att jag har sagt att jag inte ska titta på sex and the city mer. det går inte så bra, i morse började jag titta på sesong fyra igen. men det är ju underhållande och bra att dricka morgonkaffe till.
nu ska jag träna, sen ska jag och aron gå på museeum och sen åker jag hem till skurup. ha en bra söndag. adjö.

TRE BILDER FRÅN FREDAGS






KÄNSLAN AV ATT VARA FJORTON IGEN

när jag äter chips och dippa dagen efter en fest är det beviset på att det blev lite för mycket. jag och några i min klass hade det trevligt hemma hos mig med vin och substantivleken. när klockan närmade sig 00.00 gick vi till brogatan (världens bästa ställe fram tills igår kväll). av någon jävla anledning kom vi inte in. detta har aldrig hänt mig och med alkohol i kroppen blev jag lagom irriterad. därför plaskade vi vidare i regnet mot inkonst, där det var "nya alliansen" som anser sig vara socialister. trots att det tog emot betalade vi 60 kronor för att gå på dessa hippa "vänster" dj:s klubb. när jag väl stod vid garderoben för att hänga in min jacka mådde jag plötsligt väldigt illa. rusade in på toaletten och gjorde något väldigt otrevligt i handfatet. 10 minuter senare tog jag taxi hem. fy. den kvällen brände jag 150 kronor på något jag inte ens fick ta del av. sånt svider dagen efter. men hemma låg aron mysig och fin och höll upp mitt hår när fler otrevligheter var påväg.
idag har jag därför inte gjort något märkvärdigt. sovit i soffan, ätit chips (uh) och försökt spela rayman. klockan 18.00 ikväll är det handbolls vm, det ser jag fram emot. också hade jag tänkt läsa ut svinalängorna. en lugn lördag med andra ord, det ska bli så skönt. nu rusar jag in i duschen i hopp om att känna mig lite fräschare. ajdö.

RÖDTJUT FÖR HELA SLANTEN

rude boy genom högtalarna och den blåa sammetsklänningen på. snart ryker vinet. pepp!

ps. ikväll ska jag faktiskt försöka ta minst två bilder, bara för att ds.

TORSDAG

hallå. nu är det svergie mot chile i handbolls VM. jag tycker det är sjukt kul, då jag älskar handboll och själv är en gammal handbollsspelare. idag har det varit en rätt så aktiv dag. jag har har haft skrivarstuga, STORhandlat på willys för 850 kronor, lagat hemmagjorda veggieburgare som blev jätte goda och tränat.
i morgon är det fredag och jag ser verkligen fram emot imorgon kväll, då ska jag och blandade vänner ha riktigt trevligt hemma hos mig med en massa rödtjut och sen blir det självfallet brogatan. jag älskar brogatan!
nu ska jag njuta av matchen. adjö.

RESFEBER

jag vill också resa!

prag, wein, berlin, paris, london, new york, barcelona, warsawa, krakow, madrid etc.etc.etc.etc.

nu nu nu nu nu!!!

12.32

morgonen började med kaffe och sex and the city. femte gången jag har sett alla säsongerna. jag måste sluta, jag blir hjärntvättad. nu ska jag läsa svinalängorna. ibland är underhållningslitteratur ändå något bra. man slipper ju för en stund att tänka.

hallå där

hallå där. igår började jag skolan igen, det var minsann på tiden. de sista dagarna på lovet var jag sjukt rastlös och gjorde inget vettigt alls. nu är redan tisdagen avklarad, den jobbigaste dan i veckan. då har jag skola till 15.00, kommer hem lite efter 16.00 och måste sen cykla till jobbet 17.30, slutar jobbet 19.30 och cyklar där med hem. inte en allt för slapp dag, tvärtom. men nu är det skönt, för i morgon är jag ledig som alla andra onsdagar. i morgon ska jag skriva och läsa skrivstugartexter. och vem vet, kanske baka bröd. nu ska jag dricka te och se på film. ha en fin kväll.

21.46

ibland undrar jag om man någonsin kommer bli nöjd.

tisdag

klockan är bara halv fem och jag sitter i soffan och tror snart att jag kommer tuppa av av trötthet. idag har jag tränat ett tufft skivstång konditionpass på 75 minuter, det var klockan 12.00 i förmiddags så det kanske inte är så konstigt att jag redan är trött. jag brukar träna på kvällarna och då blir inte tröttheten så märkbar, fast nu när det bara är eftermdidag märker jag verkligen hur sjukt slut jag är. fast det är ändå rätt skönt, då har jag en anledning att stanna hemma. det är ändå fint att bara vara hemma och strosa, titta på teve, dricka ingefärs och honungsvatten, läsa lite, skriva några rader och vara för sig själv. men på torsdag kommer aron hem, åh det ska bli så fint att ses igen. två veckor utan varandra är ändå en rätt lång tid när man bor ihop och ses varje dag.
nu är det sickan, dynamitharry och vanheden som gäller. adjö.

ljudet från en skrivmaskin en januarikväll

ikväll har jag hämtat ner min skrivmaskin från vinden och jag ställer mig frågan va f*an gjorde den där? ikväll har jag skrivit som att orden har flygit ur mig- tänk er lyckan efter en explosiv orgasm- så lycklig är jag just nu. och det finns inget vackrare ljud än ljudet av kreativitet som sjunger från skrivmaskinen. jag är hög på kreativitet. det jag har skrivit under 20 minuter ikväll motsvarar kanske två dagars arbete annars. både lyrik och lite prosa, jag är super nöjd. men sen insåg jag att jag inte kan skriva på skrivmaskinen hur sent som helst då det är väldigt lyhört här och hur fantastiskt jag än tycker att ljudet är så är jag övertygad om att grannarna inte tycker det.
nu ska jag gå och lägga mig. godnatt.

hejdå 2010

det bästa med 2010 var att jag kom in på skurups folkhögskola, som alltid har varit en av mina drömmar.
det bästa med 2010 var att jag och aron flyttade in i vår alldeles egna lägenhet.
det bästa med 2010 var att mamma överlevde bröst cancern och nu hoppas jag över allt annat att hon förblir frisk.
det bästa med 2010 är alla underbara vänner jag har träffat på skolan.
det bästa med 2010 var när jag och aron var i berlin och hade det jätte fint. och åt frukost på finaste bokcafét.

bästa boken 2010: darling river med sara stridsberg
bästa maten 2010: mammas fisk och saffrans soppa.
bästa klädesplagget: mina svarta doctor martins (andra plats, mina svarta scorett pumps)
bästa möbeln: stringhyllan som vi fyndade i östra grevie.

tillbaks till verkligheten

hejsan hoppsan. hoppas ni har haft en bra nyårsafton. min var helt okej. jag mådde bra och tog det lugnt med alkoholen, vilket uppskattades dagen efter (ingen bakfylla). nu är jag tillbaks ut i verkligheten efter ett dygn med bakishäng hos emma. jag har nu sovit två nätter hos emma och jag, siri och thomas har kanske varit lite allmänt jobbiga, enligt emma i alla fall. men jag tycker att det har varit riktigt mysigt. jag fick en känsla av att vi var inlåsta och inte kunde ta oss ut, som i en film, och bildade vårt egna lilla hem där innanför väggarna ett litet tag. idag ska jag ta det ytterligare lite lugnt (känns som att jag inte har gjort något annat de senaste dagarna), läsa och skriva.


17.01 nyårsdagen






vaknar 15.20, inte alls kul. nu är det ett år till nästa nyår, det känns befriande. nästa nyår går jag i exil.

RSS 2.0