måndag 30 augusti

igår jobbade jag i 10 timmar "det blir mycket pengar" säger dem, men det ända min hjärna säger är "JAG ORKAR INTE DETTA!". jag förstår inte hur folk (och jag i framtiden) orkar med att arbeta 8 timmars arbetsdagar 5 dagar i veckan. jag menar, jag har ju faktiskt ett liv också...eller? idag hade jag min första riktiga lektion på skurups folkhägskola, då förra veckan vara introduktion. vi hade inspiration idag och det var hur kul som helst. inspirationen har faktiskt börjat flöda inom mig och jag ska snart sätta mig ner och skriva. vi gjorde massa skriv vningar där vi satte hjärnan på prov, utan att tänka eller hindras av några hämningar skulle vi bara låta orden flöda på pappret och det gick faktiskt riktigt bra. denna veckan kommer det hända mycket och det ser jag fram emot. spännande fester, demonstrationer, intressanta lektioner och det nya nummret av mahskara släpps IDAG faktiskt! Hämta en tidning och läs. Men snart kommer den även att läggas upp på hemsidan  http://www.mahskara.com/

fredag, åh du kära vän

nu har jag äntligen kommit hem och nu ska jag stanna här. efter en vecka full med aktiviteter och händelser och jobb i eslöv idag, har jag knappt varit hemma. aron har åkt till säljerydsfestivalen så nu är jag ensamhemma, fast det kan vara skönt det också. i morgon ska jag och mamma ha en dag på stan, äta lunch, titta på kläder och jag ska se om jag hittar tavlor till lägenheten. väggarna är fortfarande väldigt tomma. vi ska med andra ord var trogna konsumenter. jag fick en positiv överraskning när jag tittade på mitt konto, lönen var mycket större än vad jag trodde att den skulle vara och snart kommer csn, så det ekonomiska ligger inte som en börda på axlarna längre. nu ska jag titta klart på en film och sen gå och lägga mig. hej.

torsdag 26 augusti

ikväll är det först feta internatfesten på skurups folkhögskola. det ska bli sjukt kul. efter en lång dag med "lära känna varandra" aktiviteter och ärenden på bolaget och apoteket, är jag nu hemma hos mamma och pappa för att vila en stund och sedan återvända till skolan till den väntande roséboxen.

lååång tiiisdag

efter två intensiva dagar på skolan är jag trött och helt slutkörd i huvudet. förmycket information på en gång och förmycket intryck, men åh vad det känns underbart. i morgon börjar jag nio och ska stiga upp vid sjutiden. och nu ska jag krypa ner i en stor säng med vitaröda lakan bredvid en nyrakad man och göra det jag har längtat efter. SOVA.

morbror henriks 50-års fest




















skurups folkhögskola!

jag har avklarat min första dag på skurups folkhögskola. kändes lite konstigt att åka tillbaks till skurup för att gå på skrivarlinje och vara omringad av kreativa människor. tänk att i den lilla bondbyn jag stortsett har växt upp i men nu har flyttat ifrån, ska jag utbildas för att bli en bättre författare och lära känna nya och spännande människor med delade intresse som mig. det är något jag aldrig trodde skulle hända.
skolan verkar toppen, lite flummig men änså sjukt seriös, bara tanken av att i stortsett alla där utövar någon form av konst får mig att må så bra inombords. jag ser jätte mycket fram emot att få komma in i rutiner igen och påbörja något nytt som sätter livet i rullning.
nu sitter jag hemma hos mamma och pappa och det ösregnar ute. jag ska äta middag här och sen ska jag åka hem till malmö och titta på en teaterföreställning på malmöfestivalen.

svarta och vita tillsammans mot de rika

motdemonstration mot sd:s "torgmöte" ute i håkanstorp, då de "protesterade" mot ett eventuellt moskébygge. 50+ kärringar och gubbar samlades för att känna gemenskapen i hatets brinnande låga. och trogna vänsteraktivister var där för att visa hur fel man kan ha. efter många försök till en diskussion med dessa medelålderspack, gavs det upp då de hade noll argument för deras åsikter och det ända som kom ur dem var "ni har inte jobbat lika länge som jag har gjort, så ni vet inget" eller "det är inte ni som har byggt upp det här samhället". det mesta dessa ointelektuella fårskallar fick ur sig var osäkra flin och konstiga suckar och personliga påhopp. sedan åkte de iväg i regnet med sin husvagn där det klart och tydligt stod "vi säger det du egentligen tänker". och nu tror dem att de kan läsa våra tankar också.
svarta och vita, tillsammans mot de rika!

såndär klump

såndär klump i magen som aldrig tycks försvinna. den bara lägger sig och gror mer och mer. snart lovar jag att den slår rot. men på måndag börjar jag skolan och då kan man hoppas att den tynar bort och livet tar en ny riktning.

en morgonsyssla


utflyttningsfest kontra malmöfestivalen


















-












-


baader meinhof coplex och kaffe.






!


en såndär innehållsrik dag

idag har jag
  • varit huslig och bakat kanelbullar med madelmassa i.
  • städat hela lägenheten.
  • framkallat bilder från berlin, som visade sig inte var så roliga.
  • köpt exakt ett sånt soffbord som jag och aron vill ha för endast 150 kr.
  • köpt ettpar levis jeans för 35 kr och en väska för 20.
och snart ska jag till teaterhuset bastonien för att ha stormöte med teater foratt. inspirationskväll med mat och vin. ser jätte mycket fram emot det. och sedan kanske det blir babel eller klubb kristall. man får passa på nu innan allvaret börjar.

återkommer.

tisdag 17 augusti

det bara regnar och regnar, men jag cyklade faktiskt ändå in till stan och framkallade en rulle film från när jag och aron var i berlin i våras, jag ska hämtade den i morgon. sedan åkte gick jag hem till caroline och hennings nya lägenhet, den var stor och fin. sedan råkade jag fastna där, blev uppehållen av gratinerad fisk och nybakade kanelbullar. sedan hollywood-chiclic-movie.
nu ska jag sova och i morgon kommer aron hem igen! godnatt.

malmö

nu är jag tillbaks i min fina lägenhet, ensam dock, aron stannade kvar i karlskrona. och jag är helt sprängdfull av myggbett som tar kol på mig. ser ut som att jag har stora köttiga bölder längs ben och armar, inte sådär allt för kul. jag kan inte sluta klia och nu har det börjat rinna en konstig vätska ur betten.
jag insåg precis att back to couldmountain går nu på kanal 9, så jag ska ta och titta på den och skingra ensamhetskänslan.

karlskrona

nu sitter jag i blekinge karlskrona, agdatorp för att vara mer exakt, och skriver på en text till tidningen mahskara som ska vara inlämnad senast idag. jag skriver rekommenderat, Sara Stridsbergs roman Darling River som jag tidigare har nämnt. just nu mår jag illa av alldeles förmycket marabouchocklad, borde borsta tänderna för den delen. ikvälll ska jag och aron till petter, eller jag tror bestämt att vi ska dit snart.
igår var vi på ikea, och nu är kontot sådär lagom tomt så att det nästan ekar, fast lägenheten är i alla fall fin. och jag bara längtar att få komma hem i morgon och känna de tomma väggarna eka lätt mot min kind. jag trivs riktigt bra i vårt nya hem. nu ska jag fortsätta skriva. hejdå!

fredag, åh du kära vän

jag har varit på något som kallas för konstfest på café barbro, men efter ett vuxet beslut cyklade jag och aron hem 23.00 för i morgon ska vi upp tidigt och åka till karlskrona. jag kommer aldrig komma upp om jag går och lägger mig försent. på söndag ska hela min släkt på mammas sida fira min morbror som fyller 50 år, arons föräldrar bor på samma gård som min morbror och mina kusiner. och i morgon ordnar petter festligheter i karlskrona. det ska bli skönt att få komma ut i naturen, bort från staden ett tag, ut i skogen hemlighetsfulla djup. lite fåglar, lite får, lite vind, lite färsk luft, lite äkta dofter, lite breda vyer. på söndagkväll åker jag tillbaks till malmö med mamma och pappa.
åh. på onsdag ska jag till teatern på stormöte. älska!


att ha kakan och äta den

jag fick svar från skolan och det är ok att jag är ledig några dagar. så nu kan jag hjälpa till på teatern. åh det ska bli så roligt! en höst på både teatern och svergies bästa skrivarskola. ibland kan man faktiskta både ha kakan och äta den!


skurup för hela slanten

då sitter man i skurup och min klänning klistrar fast sig på min rygg då jag cyklade som en galning till persborgsstation. morbror, hans fru och lillkusinen är ner från sundsvall så ikväll blir det middag här hemma. innan dess ska jag passa på att sy kuddfodral på mammas symaskin.
annars så har regissören på teater foratt ringt mig tidigare idag. jag skulle jobba där från nu i augusti till oktober som regissörassistent men jag var tvungen att tacka nej då det inte fungerar med skolan. men nu ringde han och berättade att dem har ett nytt projekt, turboteater, och han skulle jätte gärna vilja ha min hjälp någon vecka under repititionstid. så jag har mejlat kursansvarig för skrivarlinjen och frågat om det är ok att jag är borta 3-4 dagar i september. hoppas dem säger ja. jag vill så gärna få jobba på teater foratt. annars så ska jag i alla fall försöka hjälpa till under helg och kvällar. jag är verkligen pepp!

Simon & Garfunkel – The Sounds Of Silence


det borde egentligen vara söndag, fast tur är väl det.

idag regnar det utanför fönstrena här i lägenheten. det känns som en söndag. aron har tagit tåget till, var vet jag inte, men tydligen ut på äventyr och lämnar mig sittandes i en luftig lägenhet. det är sånna här stunder då man egentligen ska ägna tid åt sig själv och kreativverksamhet. kanske borde övervägas. annars känns allt väldigt blött. förrutom regnet som piskar, skvalpar diskmaskinen, håret är nytvättat och jag hör hur bilarna utanför balkongfönstret kör i en fantasi-racerfart över dammen som brukar vara en gata.
jag har börjat läsa sara stridsbergs darling river som jag slukar som en god bakelse som väntar på att bli uppäten. hennes språk är ju ändå något fantastiskt. rent, enkelt, naket och närvarande. det smärtar på ett konstigt sätt när jag läser sida upp och sida ner. så fort jag öppnar boken och börjar läsa är det som att jag inte längre sitter i min lägenhet utan jag befinner mig i bokens skrämmande verklighet och fastnar i hennes spindelväv till språk. jag älskar det.

åh nej jag har blivit sjuk.

åh nej jag har blivit sjuk. slutar inte nysa, näsan rinner och svider och huvudet är nära på att sprängas. men det försöker jag bota med darling river av Sara Stridsberg och ingefärs/apelsinskals té med honung. hejdå.

nattens bravader har satt spår i människors sköra hjärtan.

nattens bravader har satt spår i människors sköra hjärtan. men vi är starka, så allt kommer att lösas i sista ändan. ärlighet är människans bästa vän och fiende.

lördag, åh du kära kamrat

Ikväll blir det 20-års fest åt Jasmines ära. Om en timme beger vi oss mot tåget som ska ta oss till Skuran, fest på landet vet ni, det är grejer det. Jag köpte ett par jättefina jeansshorts på myrorna idag när jag och aron var på stan, egentligen gillar jag inte myrorna det är så svinit dyrt och kaos bland alla kläder. Men dessa bara hängde där och hade ett hyffsat pris på sig, aron tycker dock att dem ser skitiga ut, för det är olika slags jeanstyg som är ihop sydda men jag tycker dem balla. Dem hade jag tänkt ha på mig ikväll med ett par snygga vagabondklackar till. Nu ska jag lyssna på First aid kit och peppa!

Fredagslugn

idag har jag inte mått allt för bra. igår blev det förmycket av det goda som man säger, fast jag skulle hellre villa säga förmycket av det dåliga. men man får som man förtjänar, en rejäl bakfulla. men efter en dusch, lite chips med dipp och varm chocklad kändes det plötsligt lite bättre, så jag följde med aron och petter till pildammsparken och såg first aid kit. åh vad bra dem är! sen åkte jag och aron hem och har ätit lyx ostar och druckit te framför teven, som vi nu en har. det känns så hemtrevligt och husligt att komma hem till sin egen lägenhet och borra ner sig i soffan. här är det varmt, tryggt, behagligt och så fint.


Torsdag 5 Augusti

Brunch i lägenheten, för Siri har kommit hem från sin tågluff. Supermätt och jätte glad. Ikväll ska vi dricka vin och öl i folketspark. Jag har skrivit klart min krönika till Mahskara. Solen skiner och livet känns allmänt härligt. Om ungefär två veckor börjar jag på Skurups folkhögskola. Åh!
Jag ska ner runt hörnet på gatan och kika in i en frisörsalong där det bara kostar 150 kr för klippning. Värsta kapet om dem nu är bra. Nu blir det bolaget. Hej!


Bodekullsgatan 50 A, JA!

Heej! Nu bor jag och Aron i vår egna lägenhet som är så otroligt underbart fin. Nu har vi fixat internet också så nu känner jag mig plötsligt mycket mer social eller närvarande i världen igen. Vi har redan fått det jätte fint och det är bara andra dagen som vi bor här. Allt har kommit upp där det ska, det som fattas är lite möbler som vi inte har köpt än, typ stålampa och ett nytt soffbord och lite snygga tavlor. Det som saknas är mina vänner, jag vill att alla ska se denna underbara lägenhet. Idag kommer Siri hem från sin tågluff och det hurrar jag för!
Nä, nu ska jag gå, här har jag inte tid att sitta och hänga. hejdå!

I MORGON FLYTTAR VI!!!

I MORGON FLYTTAR VI!!!

RSS 2.0